Головна » Архів матеріалів

  В Кізлівському закладі дошкільної освіти «Сонечко» завершилась робота по поточному ремонту покрівлі теплогенераторної.  Використано 14,5 тис. грн. за рахунок коштів Кізлівської сільської ради.

Переглядів: 708 | Додав: РМК | Дата: 13.12.2017 | Коментарі (0)

24 та 31 березня 2018 року для всіх бажаючих ознайомитися з процедурою ЗНО, проводиться пробне зовнішнє незалежне оцінювання (пробне ЗНО).

Проведення пробного ЗНО здійснюється за рахунок коштів фізичних і юридичних осіб.

Вартість одногопробного тесту у2018роцідля учасників порівняно з 2017 роком не змінилась і складає129 гривень(по Харківському РЦОЯО).

З 09 до 31 січня 2018 року на сайті Харківського РЦОЯО (http://zno-kharkiv.org.ua) у розділі «Пробне ЗНО» відбудеться реєстрація на пробне ЗНО для мешканців Полтавської, Сумської та Харківської областей.

У разі одночасного проведення пробного ЗНО з декількох навчальних предметів особа може зареєструватися для складання тесту лише з одного із цих навчальних предметів.

Реєстрація для участі в пробному ЗНО вважається завершеною після надходження коштів для оплати послуг із проведення пробного ЗНО на рахунок, зазначений у реквізитах, що формуються одночасно з реєстраційною заявою.

Учасники пробного ЗНО з іноземних мов зможуть пройти процедуру тестування з цього предмета з аудіюванням. 

Основні кроки для реєстрації на пробне ЗНО:

  1. ознайомитися з Положенням про пробне зовнішнє незалежне оцінювання;
  2. сформувати реєстраційну заяву за допомогою спеціального сервісу, вказавши такі дані: прізвище, ім'я, по батькові, дата народження, місце проживання, контактний телефон, електронна адреса, категорію випускника (випускник поточного року, учень (слухач, студент) професійно-технічного, вищого навчального закладу І-ІІ р.а, випускник минулих років), перелік навчальних предметів із зазначенням мови, якою особа бажає отримати завдання пробного тесту, обрати із запропонованого переліку населений пункт, де особа буде проходити пробне ЗНО;
  3. заповнити всі поля електронної форми, отримати персональний пароль і код (зберегти!) до «Особистого кабінету учасника пробного ЗНО»;
  4. зайти на сторінку «Особистий кабінет учасника пробного ЗНО» роздрукувати реквізити для оплати кожного замовленого предмету окремо та реєстраційну заяву;
  5. оформити реєстраційну заяву та надіслати поштою до ХРЦОЯО;
  6. оплатити послугу з проведення пробного ЗНО протягом 3-х робочих днів із дня електронної реєстрації (квитанцію зберігати в себе), але не пізніше трьох робочих з останнього дня визначеного строку реєстрації;
  7. перевірити стан надходження оплати та реєстраційної заяви на  сторінці «Особистий кабінет учасника пробного ЗНО» через 10 робочих днів з дня оплати та відправки реєстраційної заяви.
  8. самостійно роздрукувати запрошення на пробне ЗНО з 1 березня 2018 року зі сторінки «Особистий кабінет учасника пробного ЗНО».

Участь у пробному ЗНО є добровільною.

Результати пробного ЗНО не використовуються для оцінювання рівня навчальних досягнень учнів та для конкурсного відбору до ВНЗ.

  • Директор – Сидоренко Олександр Леонідович, доктор соціологічних наук,професор, член-кореспондент НАПН України (057 705 15 64).
  • Додаткова  інформація з питань ЗНО: Якушева Олена Сергіївна, спеціаліст по зв’язкам з громадськістю (057) 705 07 37, 097 83 23 496.
Переглядів: 420 | Додав: РМК | Дата: 12.12.2017 | Коментарі (0)

  

1 грудня 2017 року на Чорнухинщині відзначили 295 річницю від дня народження видатного філософа та просвітителя Григорія Сковороди. Традиційно  святкові заходи розпочалися покладанням квітів до погруддя великому землякові на території Чорнухинського літературно-меморіального музею Г.С.Сковороди. У заході взяли участь голова райдержадміністрації Олег Ковган, заступник голови райдержадміністрації Владислав Бибик, заступник голови райради Микола Турчин, громадськість.

Продовжили урочистості в приміщенні районного центру культури і дозвілля, де до присутніх з вітальним словом звернулися заступник голови райдержадміністрації Владислав Бибик та заступник голови райради Микола Турчин. Вони закликали глядачів берегти творчу спадщину Григорія Сковороди, прислухатися до його філософських і життєвих заповідей.

Преміантів щорічної районної премії ім. Г.С.Сковороди оголосив заступник голови райдержадміністрації Владислав Бибик. У цьому році їх четверо: учні 11 та 8 класу Вороньківського НВК ім. Героя Радянського Союзу О.Д.Перелета Юлія Комар та Денис Яненко, учениця 9 класу Кізлівської загальноосвітньої школи I-III ступенів ім. Героя Радянського Союзу В.П.Лугового Катерина  Дяченко та учень 10 класу Чорнухинської загальноосвітньої школи I-III ступенів  ім. Г.С.Сковороди Владислав Міщенко, який подякував від імені усіх нагороджених за визнання та заохочення. Учнів також нагородили спільними дипломами райдержадміністрації та райради.

Підбив підсумки традиційного районного конкурсу знавців творчої спадщини Григорія Сковороди «Іду за Сковородою» заслужений працівник культури України, голова журі Микола Булда. Принагідно він вручив грамоти відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, пам’ятні подарунки 19-ти переможцям та призерам у 6 номінаціях.

Науковий працівник Чорнухинського літературно-меморіального музею Г.С.Сковороди Тетяна Гринь презентувала книгу Леоніда Ушкалова з Харківщини «Ловитва невловного птаха: життя Григорія Сковороди», яка розповідає про життєвий і творчий шлях філософа та покладена на канву історії України XVIII століття.

Приємною несподіванкою для глядачів на святі стала презентація відеофільму «Музейна абетка від А до Я», яку провів директор центральної районної бібліотеки ім. Г.С.Сковороди Микола Булда. Фільм знайомить з експонатами музею через українську абетку. У свою чергу завідувач сектору культури і туризму райдержадміністрації Віталій Кусков  подякував автору та сценаристу відеофільму, бібліотекарю районної бібліотеки для дітей Вікторії Комар, оператору, учителю інформатики Чорнухинської  загальноосвітньої школи I-III ступенів ім. Г.С.Сковороди Валерію Косенку за креативну творчу роботу та вручив їм грамоти сектору культури і туризму райдержадміністрації, а маленьким ведучим фільму Максиму Богуну та Вероніці Міщенко, учням 4-А класу Чорнухинської школи, подяки та солодкі подарунки.

Завершили святкування чудовою концертною програмою.

Під час проведення  ювілейних заходів у фойє районного центру культури і дозвілля діяла виставка робіт учасників районного конкурсу знавців творчої спадщини Григорія Сковороди «Іду за Сковородою».

Переглядів: 486 | Додав: РМК | Дата: 11.12.2017 | Коментарі (0)

     29 листопада 2017 року на базі Гілецької ЗОШ І-ІІІ ступенів проведено районний семінар вчителів історії "Краєзнавство-джерело формування духовної і національної свідомості, виховання патріотичних почуттів і розвитку допитливості". Учасники семінару відвідали майстер-клас вчителя історії Побєди В.М. "Моя історія жива", засідання історико-краєзнавчого гуртка "Едельвейс" "Сторінками історії рідного краю" та презентовані Іващенко Ю (10 клас), Черв'яком П. (9клас), Циб Н (10 клас) дослідницькі роботи.

     Вчитель історії Чорнухинської ЗОШ І-ІІІ ступенів Крекотень Н. представила досвід роботи по напрямку "Шкільний музей як осередок краєзнавчої роботи в школі".

Переглядів: 426 | Додав: РМК | Дата: 04.12.2017 | Коментарі (0)

 

23 листопада в ЦКіД відбувся конкурс знавців творчої спадщини Г.С.Сковороди "Іду за Сковородою".

В шести номінаціях брали участь 62 школярів району. Діти читали твори Г.С.Сковороди, власні поетичні твори присвячені Г.С.Сковороді; учасники писали все на тему "Григорій Сковорода: шлях мудриця". На конкурс були представлені сюжетні світлини "До вічних істин Г.Сковороди - через сучасне буття" та творчі роботи "Сковорода очима дітей". Учні представляли також презентації. Серед усіх номінацій були визначені переможці та призери.

Переглядів: 392 | Додав: РМК | Дата: 04.12.2017 | Коментарі (0)

   

Засідання творчої майстерності з проблеми "Розвиток творчих здібностей учнів у процесі формування природничих понять" відбулося на базі досвіду вчительки початкових класів Харсіцької ЗОШ І-ІІ ступенів Зуб І.А.

Протягом заняття четвертокласники отримали велику інформацію про материки, воно супроводжувалось відеопрезентаціями, кольоровими слайдами. Присутні старші учні співали про континенти, малювали їх. Діти ознайомились із рослинним та тваринним світом кожного з материків.

Вчителька використала прийоми, що створюють проблемні ситуації, викликають в учнів зацікавленість, здивування, інтерес до змісту та процесу, а також налаштовують учнів на розв'язання певних проблем.

Переглядів: 407 | Додав: РМК | Дата: 01.12.2017 | Коментарі (0)

     21 листопада 2017 року за участю голови райдержадміністрації Олега   Ковгана   у відділі освіти, молоді та спорту райдержадміністрації  відбулася нарада з керівниками навчальних закладів району. Про особливості функціонування освітньої галузі району в умовах децентралізації та впровадження Закону України «Про освіту» поінформувала начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Ірина   Семегал. Також розглянуто та обговорено питання: про стратегію створення освітнього простору загальної середньої освіти в частині створення опорних шкіл в районі; про апробацію проекту нового Державного стандарту початкової загальної освіти у Полтавській області; про розробку та впровадження в районі Програми «Шкільне молоко».

Переглядів: 346 | Додав: РМК | Дата: 23.11.2017 | Коментарі (0)

    19 жовтня  поточного року в методичному кабінеті відділу освіти молоді та спорту райдержадміністрації  відбувся  семінар  голів первинних профспілкових організацій  закладів освіти  району. Про основні положення пенсійного Законодавства стосовно освітянської галузі  детально розповіла працівник Чорнухинського сектору обслуговування громадян Лохвицького  об’єднаного управління пенсійного фонду України Мокієнко Г.В.. Про зміни та особливості нарахування житлових субсидій   поінформував начальник  управління соціального захисту населення Чорнухинської райдержадміністрації Молдован О.В

Протягом семінару  учасники мали змогу подискутувати, поділитися досвідом роботи , задати запитання та отримати відповіді на актуальні проблеми, зробити порівняльний аналіз відповідного стану в своїх організаціях, висловити своє бачення та побажання впровадження кращої практики роботи, тощо.  

У роботі семінару  взяла  участь головний спеціаліст відділу освіти молоді та спорту РДА Корсун А.А.

Про роль та роботу профспілкових органів освіти направлених на покращення умов праці освітян,  забезпеченню норм трудового права , здійснення превентивних заходів по запобіганню конфліктних ситуацій, спільної роботи колективів закладів освіти  по зміцненню авторитету педагога та уваги до всіх учасників навчально-виховного процесу, соціального партнерства з профспілкою поінформувала  голова районної організації профспілки працівників освіти і науки України Ярмоленко Л.В

Переглядів: 596 | Додав: РМК | Дата: 23.10.2017 | Коментарі (0)

 У період з 13 по 15 жовтня 2017 року в с. Вельбівка Гадяцького району були проведені 41 обласні змагання та семінар-практикум з пішохідного туризму серед працівників освіти і науки.                                                                                    У семінарі-практикумі взяли участь 123 учасники з 12 делегацій: міста Горішні Плавні; Гадяцького, Зіньківського, Карлівського, Лохвицького, Машівського, Новосанжарського, Полтавського, Решетилівського, Чорнухинського районів, Глобинської об»єднаної територіальної громади та збірна команда Засульської об»єднаної територіальної громади та Лубенського району.                                                                                                                                                                            Завдяки співпраці відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації та районної організації профспілки працівників освіти команда нашого району в складі : Бурима О.М., Буряка О.А.,Батієвського Г.Г.,  Задорожнього В.О., Гавриленка В.В. , Кривенко Н.М., Ярмоленка Ю.М. взяла участь у даному заході.

Спортивна програма складалася з особисто-командних змагань на дистанції «Смуга перешкод» та командних змагань зв'язок на дистанції «Крос-похід». В цих видах команда посіла загальне 5 місце.

    Конкурсна програма складалася з двох видів : туристичне фото та туристська пісня, в яких наші колеги здобули відповідно ІІІ та 4 місця.

Переглядів: 637 | Додав: РМК | Дата: 19.10.2017 | Коментарі (0)

      День працівників освіти - це справжнє свято людяності і доброти, пошани до вчительської праці та поваги до педагога, в руках якого майбутнє нашої  держави.
       29  вересня  в Чорнухинському  Центрі культури та дозвілля «Зоря» відбулося районне свято до Дня працівників освіти. Воно зібрало в дружнє тепле коло освітян . Велику освітянську громаду вітали   голова районної державної адміністрації Олег Володимирович Ковган , начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації  Ірина Миколаївна Семегал та голова районної організації профспілки працівників освіти і науки України Лариса Володимирівна Ярмоленко . Із рук голови районної державної адміністрації отримали заслужені нагороди 19 освітян.

Переглядів: 377 | Додав: РМК | Дата: 03.10.2017 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 21 22 »