Головна » Архів матеріалів

ОСОБЛИВОСТІ ЗОВНІШНЬОГО НЕЗАЛЕЖНОГО ОЦІНЮВАННЯ У 2018 РОЦІ

  • Зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) проводитиметься з 22 травня до 14 липня.
  • Кожен зареєстрований учасник ЗНО має право скласти тести не більш як із чотирьох навчальних предметів із Переліку.

Перелік навчальних предметів:

  1. Українська мова і література
  2. Історія України
  3. Математика
  4. Біологія
  5. Географія
  6. Фізика
  7. Хімія
  8. Англійська мова
  9. Іспанська мова
  10. Німецька мова
  11. Французька мова
  • Результати ЗНО з трьох навчальних предметів зараховуються як результати державної підсумкової атестації (ДПА) для випускників старшої школи ЗНЗ 2018 року.
  1. українська мова і література (результат виконання завдань з української мови, у тому числі, написання власного висловлення);
  2. математика або історія України (період ХХ – початок ХХІ століття);
  3. один з навчальних предметів, зазначених у пунктах 2-11 Переліку (за вибором випускника).
  • Для проведення ЗНО з іноземних мов використовуються завдання сертифікаційних робіт (предметні тести) двох рівнів складності: рівня В1 та рівня В2.

Випускники старшої школи ЗНЗ 2018 року, які бажають зараховувати результат

ЗНО з іноземної мови як оцінку за ДПА та вивчали цю іноземну мову на профільному рівні, мають складати відповідний предметний тест В2.

  • Результати ЗНО з української мови і літератури (українська мова)   зараховуються як результати ДПА за освітній рівень повної загальної середньоїосвіти для учнів (слухачів, студентів)  професійно-технічних, вищих навчальних закладів, які в 2018 році здобудуть повну загальну середню освіту

ЗМІСТ ТЕСТІВ відповідатиме програмам зовнішнього незалежного оцінювання, затвердженим наказом Міністерства освіти і науки України від 03.02.2016 № 77 «Про затвердження програм зовнішнього незалежного оцінюванню для осіб, які бажають здобувати вищу освіту на основі повної загальної середньої освіти».

ДЛЯ ПІДГОТОВКИ до ЗНО та можливості ознайомитися з процедурою проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2018 році планується проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання. Про схему та терміни реєстрації пробного ЗНО буде повідомлено додатково на сайті Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти.

Харківський регіональний центр оцінювання якості освіти звертає увагу всіх, хто планує у 2018 році реєструватися для участі у ЗНО, завчасно потурбуватися щодо отримання паспорта особами, яким на 1 вересня 2017 року виповнилося 16 років. Реєстрація на ЗНО для таких осіб буде проводитися виключно за наявності паспорта.

 

Харківський регіональний центр оцінювання якості освіти: www.zno-kharkiv.org.ua

Директор – Сидоренко Олександр Леонідович, доктор соціологічних наук, професор, член-кореспондент НАПН України.

 Додаткова інформація з питань ЗНО: Якушева Олена Сергіївна, спеціаліст по зв’язкам з громадськістю (057) 705 07 37, 097 83 23 496

Переглядів: 475 | Додав: РМК | Дата: 12.09.2017 | Коментарі (0)

      29 серпня відбулася конференція педагогічних працівників Чорнухинського району, на якій були присутні 138 делегатів. Відкрила  конференцію Семегал І.М. , начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації. Запрошені: Ковган О.В.; голова Чорнухинської РДА, Бибик В.П., заступник голови Чорнухинської РДА; Кривчун Н.О., голова Чорнухинської районної ради; Турчин М.П., заступник голови Чорнухинської районної ради.

На порядку денному стояло питання підбиття підсумків 2016-2017 навчального року та окреслення основних завдань на 2017-2018 навчальний рік.

Розпочали роботу із нагородження кращих освітян району грамотами відділу освіти, молоді та спорту Чорнухинської РДА «За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, значні творчі здобутки в організації навчально-виховного процесу». П’ять педагогів нагороджені грошовими преміями від ТОВ «Чорнухинський край», директор Бойко А.В., та   агропідприємства «Кернел-груп», за результатами  роботи з обдарованими дітьми.

Семегал І.М. підбила підсумки 2016-2017 навчального року та повідомила про те, що минулий навчальний рік характеризувався   напруженою роботою освітян району, що була спрямована на створення умов рівного доступу  до здобуття якісної освіти в навчальних закладах, проведення ЗНО, реорганізацію навчальних закладів району. Доступність до якісної освіти починається з дошкільної ланки, мережа ДНЗ відповідає потребам населення, в районі функціонує 10 закладів( 5 ДНЗ, 5 дошкільних підрозділів в складі НВК). Дошкільну освіту в районі здобувало 318 вихованців.

 Обов’язковою основною складовою безперервної освіти є загальна середня освіта. На кінець 2016-2017 навчального року мережа ЗНЗ налічувала 10 закладів. З них: 6 загальноосвітні навчальні заклади, 4 – навчально-виховні комплекси, у яких навчалося 917 учнів. Індивідуальною формою навчання було охоплено 67 осіб. Зараз створюються умови для впровадження інклюзивної освіти. Атестати про здобуття повної загальної середньої освіти отримали 40 випускників, нагороджено золотою медаллю «За високі досягнення у навчанні» - 2 учні, срібною «За досягнення у навчанні» - 2 учні, що становить 10 % від загальної кількості випускників. Минулого навчального року всі діти шкільного року були охоплені здобуттям повної загальної середньої освіти.

За останні 5 років спостерігається тенденція до зменшення набору до 1 класу. Набір учнів у перший клас у 2017 році становить 94 учні.

Також було підбито  підсумки літньої оздоровчої компанії, під час проведення оздоровчих заходів особливу увагу приділяли оздоровленню дітей, які потребують особливої соціальної допомоги та підтримки.

Ірина Миколаївна наголосила, що проблем перед освітньою галуззю стоїть багато, проте спільними зусиллями освіта району буде набувати нових барв.

Також виступили Мисюра А,О,, директор Мокиївського НВК; Кір’янова С.О., директор Харсіцької ЗОШ; Денисенко Г.В., завідуюча Кізлівського ДНЗ «Сонечко» та Ярмоленко Ю.М., директор ДЮСШ, які прозвітували про роботу своїх закладів за 2016-2017 навчальний рік та поділилися перспективними планами роботи на 2017-2018 навчальний рік.

Підбиваючи підсумки роботи присутні ухвалили затвердити рекомендації районної серпневої конференції педагогічних працівників «Освіта Чорнухинщини: підсумки 2016-2017 навчального року та основні завдання на 2017-2018  навчальний рік»

 

 

Переглядів: 462 | Додав: РМК | Дата: 05.09.2017 | Коментарі (0)

    24 серпня 2017 року команда відділу освіти, молоді та спорту Чорнухинської РДА взяла участь у спартакіаді, присвяченій Дню Незалежності України. Учасники команди змагалися у 5 видах, відповідно такі місця: Шахи - 3 місце, Шашки - 2 місце, Метання м'яча в ціль - 3 місце, Естафета - 3 місце, Пляжний волейбол - 2 місце. За результатами змагань команда виборола 2 загальнокомандне місце.

Переглядів: 453 | Додав: РМК | Дата: 28.08.2017 | Коментарі (0)

       Відділ освіти, молоді та спорту Чорнухинської райдержадміністрації інформує, що 27 липня 2017 року з 08.00 до 10.00 години в приміщенні Чорнухинської райдержадміністрації (вул.Центральна, 30) проводить виїзний прийом громадян директор Департаменту освіти і науки Полтавської обласної державної адміністрації ХАРЧЕНКО ОЛЕНА ВІКТОРІВНА.

   Попередній запис на прийом здійснюють у приймальні відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації за телефоном 51404.

Переглядів: 380 | Додав: РМК | Дата: 26.07.2017 | Коментарі (0)

    26.06.2017 року Чорнухинщина зустрічала учасників Всесвітнього бігу заради гармонії. Перший заступник голови райдержадміністрації Микола Граменко прийняв факельну естафету від заступника голови Пирятинської райдержадміністрації Ольги Яременко. За сприяння Чорнухинської районної державної адміністрації, відділу освіти, молоді та спорту і сектору культури і туризму, а також активної участі ДЮСШ було організовано зустріч учасників на межі з Пирятинським районом, забезпечено їх медичним та поліцейським супроводом на території Чорнухинського району, пригощено смачним та ситним обідом, проведено екскурсію до Чорнухинського літературно-меморіального музею ім. Г.С. Сковороди.

       На заклик до участі в даній акції активно відгукнулися учні та вчителі Мокиївського НВК, Кізлівської та Чорнухинської ЗОШ, які з гідністю пронесли палаючий факел межами Чорнухинського району, періодично передаючи естафету один одному.

       За гостинний прийом, в знак підтримання дружніх стосунків учасники Всесвітнього бігу заради гармонії вручили заступнику голови райдержадміністрації Владиславу Бибику та завідувачу сектором культури і туризму райдержадміністрації Віталію Кускову медалі «Всесвітній біг заради гармонію», а начальнику відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Ірині Семегал та завідуючому краєзнавчим музеєм Миколі Солянику сертифікати учасників «Всесвітній біг заради гармонію».

       На межі з Лохвицьким районом заступник голови райдержадміністрації Владислав Бибик передав палаючий факел – символ єднання і гармонії, представникам Лохвицької райдержадміністрації.

 

Переглядів: 466 | Додав: РМК | Дата: 29.06.2017 | Коментарі (0)

     23 червня 2017 року відбулося відкриття першої табірної зміни у РСОТ с. Городище для 54 дітей Чорнухинського району. До дітей на свято завітали голова Чорнухинської РДА О.В.Ковган, заступник голови районної ради М.П.Турчин, начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації І.М.Семегал, які привітали із початком оздоровлення та побажали гарного відпочинку, цікаво та весело провести час. Літній відпочинок об'єднав дітей табору і створені 3 загони представили свої надзвичайно цікаві творчі номери. Співи, танці, забави, рухливі ігри, купання в р. Удай, чисте повітря та ще багато чого цікавого чекає юних відпочивальників у таборі.

Переглядів: 425 | Додав: РМК | Дата: 27.06.2017 | Коментарі (0)

   1 червня 2017 року відбулося районне свято «Обдаровані діти Чорнухинщини», присвячене Міжнародному дню захисту дітей.

Педагогами БДЮТ та РСЮН традиційно проведено конкурс малюнка на асфальті «Я намалюю Україну».  Цього року було започатковано Книгу обдарованих дітей Чорнухинщини, до якої занесено переможців та призерів обласних, Всеукраїнських та Міжнародних олімпіад, конкурсів, фестивалів та експедицій. Приємно , що прізвища вихованців гуртка "Квіткова фантазія"  РСЮН  Педоряки Дмитра та  Станіслава теж ввійшли до цієї Книги. Учасники заходу отримали солодкі подарунки,а номінанти – медалі , солодощі , подяки і грошові винагороди.

Переглядів: 462 | Додав: РМК | Дата: 06.06.2017 | Коментарі (0)

    14 квітня 2017 року заступник голови райдержадміністрації В.П.Бибик та начальник відділу освіти, молоді та спорту Чорнухинської райдержадміністрації І.М.Семегал вручили подарунки - набори посуду та продуктові кошики в рамках обласної акції "Великодній кошик". Подарункові набори посуду отримали сім'я Вовка Івана Григоровича з Харсік - учасника бойових дій на сході України та багатодітна сім'я Улізька Миколи Івановича із Мокиївки. Продуктові кошики отримали сім'я Білогая з с. Харсіки - учасника бойових дій на сході України та багатодітна сім'я Демченко з с. Гільці.

Переглядів: 491 | Додав: РМК | Дата: 20.04.2017 | Коментарі (0)

     01 квітня 2017 року  Центр культури і дозвілля «Зоря» зібрав близько 140 учнів на ІІІ фестиваль дитячих талантів  «Ми діти Твої, Україно», де були представлені дитячі колективи Чорнухинського, Лохвицького, Лубенського районів Полтавської області та Варвинського району Чернігівської області. В перервах між виступами команд були представлені кращі  вокальні та хореографічні номери  дитячих колективів району та маленьких киян.

 

Переглядів: 449 | Додав: РМК | Дата: 07.04.2017 | Коментарі (0)

      29.03.2017 року на базі Гілецької ЗОШ І-ІІІ ступенів пройшов семінар директорів ЗНЗ «Роль  керівника у підвищенні професійної компетентності вчителів». Гості мали змогу  відвідати  відкриті заходи: урок-гру з математики (5 клас, вчитель Бондаревська Н.О.), бінарний урок –проект з біології, екології, фізики, хімії (11 клас, вчителі Сидорова О.М., Саянний д.С.). виховну годину «Ми любимо весну зелену, чудесну» ( 4 клас, Темченко Н.П). Цікавим був міні-проект з елементами майстер-класу "В країні квітучої сакури" в рамках Року Японії в Україні, в якаму взяли участь директори ЗНЗ

 

Переглядів: 446 | Додав: РМК | Дата: 07.04.2017 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 21 22 »