Головна » Архів матеріалів

    Засідання творчої групи з проблеми "Розвиток творчих здібностей учнів у процесі формування природничих понять" відбулося в Харсіцькій ЗОШ І-ІІ ст.. Вчителька 4 класу Зуб І.А. провела урок природознавства по темі "Океани Землі" у формі інтелектуальної гри "Що? Де? Коли?". Діти були активними, запитання до "знатоків" були із сусідніх сіл від різних опонентів. Четвертокласники продемонстрували свої знання про океани, моря, що входять до складу океанів, рослинний і тваринний світ, їх значення. Вдало здійснювались міжпредметні зв'язки, акцентувалась увага на виховних моментах. В підсумку вчителька привітала "знатоків" із заслуженою перемогою, вручила їм солодощі.

 

 

Переглядів: 444 | Додав: РМК | Дата: 21.02.2018 | Коментарі (0)

 

     16 лютого 2018 року  на базі Харсіцької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів проведено районний семінар-практикум вчителів біології та хімії закладів загальної середньої освіти району «Сучасні інноваційні технології як найбільш ефективні засоби формування життєвих компетентностей на уроках біології та хімії». Присутні познайомилися з досвідом роботи  Карпенко Н.М., відвідали урок біології у 8 класі «Узагальнення матеріалу з теми «Органи кровообігу. Порушення серцево-судинної системи. Профілактика серцево-судинних захворювань».

Переглядів: 499 | Додав: РМК | Дата: 20.02.2018 | Коментарі (0)

 

З 09 по 11 лютого 2018 року Кухар Ярослав, Шеремет Олександр, Комар Юлія (Вороньківський НВК) та Ковган Дарина (Чорнухинська ЗОШ І-ІІІ ст.) взяли участь у ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Полтавського територіального відділення МАН України у 2017/2018 н. р.

За результатами заочного оцінювання, захисту робіт та контрольних робіт:

І місце - учень 9 класу Кухар Ярослав (керівник Сергеєва О.Д.) - відділення екології та аграрних наук; секція: ветеринарія;

ІІ місце - учень 9 класу Шеремет Олександр (керівник Рубцова С.Г.) - відділення історії; секція: археологія;

ІІІ місце - учениця 11 класу Комар Юлія (керівник Сагань Н.В.) - відділення хімії та біології; секція: медицина. 

Переглядів: 453 | Додав: РМК | Дата: 13.02.2018 | Коментарі (0)

 25 січня 2018 року в Центрі культури і дозвілля "Зоря" відбувся районний етап огляду-конкурсу команд КВК учнів закладів загальної середньої освіти району. За право бути кращими змагалось 4 команди з Кізлівської, Чорнухинської, Гілецької ЗОШ І-ІІІ ст. та Вороньківського НВК. Цьогоріч перше місце з рівною кількістю балів посіли дві команди, а саме: команда "Клас" Кізлівської ЗОШ І-ІІІ ст. та команда "Без паніки" Чорнухинської ЗОШ І-ІІІ ст., та автоматично вибороли право представляти район на зональних змаганнях. Третє та четверте місце відповідно посіли команди Вороньківського НВК та Гілецької ЗОШ І-ІІІ ст..

6 лютого 2018 року в м. Пирятині відбувся зональний етап конкурсу, де здобутками нашого району стали ІІІ (команда Чорнухинської ЗОШ І-ІІІ ст. "Без паніки") та V місце (команда Кізлівської ЗОШ І-ІІІ ст. "Клас") місця.

Переглядів: 404 | Додав: РМК | Дата: 13.02.2018 | Коментарі (0)

 

     26 січня 2018 року на базі Вороньківського НВК відбулися районні змагання з волейболу юнаків та дівчат 2001 року народження та молодше в залік районної Спартакіади школярів. Участь у змаганнях взяли 4 команди: Кізлівської та Чорнухинської ЗОШ І-ІІІ ступенів та Вороньківського і Мокиївського НВК. У напруженій боротьбі перемогу здобула команда Мокиївського НВК. Друге та третє місце відповідно посіли команди Чорнухинської ЗОШ І-ІІІ ст. та Вороньківського НВК.

Переглядів: 402 | Додав: РМК | Дата: 29.01.2018 | Коментарі (0)

 

     11 січня 2018 року на базі Чорнухинського ЗЗСО відбулось засідання районного методичного об'єднання вчителів початкових класів.

     Вчителі обмінялись думками про завдання Нової української школи, що чекає в такій школі першокласників 2018 року, що потрібно вчителям для роботи в Новій школі.

     На практичному занятті три групи вчителів дискутували над проблемою "Традиційне предметне навчання та інтегроване навчання" з погляду дітей, учителів, батьків, держави. Під час цього заняття учасники в групах розробили план тематичного дня першокласників та захистили його.

     Вчителі поділились досвідом реєстрації та сертифікації з основ здоров'я, реєстрації на проходження дистанційного навчання на платформі EdEra.

Переглядів: 409 | Додав: РМК | Дата: 15.01.2018 | Коментарі (0)

     26 грудня  2017 року   відбувся  пленум районного  комітету Профспілки працівників освіти і науки України. У роботі заходу взяла участь  головний спеціаліст відділу освіти,молоді та спорту  РДА Корсун А.А. На порядок денний було винесено питання щодо роботи та завдань організаційних ланок профспілки з представництва, захисту та фінансового забезпечення трудових і соціально-економічних прав та інтересів членів профспілки в сучасних умовах.

Доповідь з питання виголосила  голова районної організації  Профспілки Ярмоленко Л.В. Вона, зокрема відзначила, що зараз організації доводиться працювати в умовах широкомасштабних змін у трудовому законодавстві, в системі оплаті праці, нарахування мінімальної заробітної плати, прожиткового мінімуму,  реформування освіти, міжбюджетних відносинах, у час утворення ОТГ та їх фінансової самостійності.

Після дискусій та обговорення пленум прийняв постанову з головного питання порядку денного.

Переглядів: 462 | Додав: РМК | Дата: 26.12.2017 | Коментарі (0)

     26 грудня 2017 року в приміщенні районного центру культури і дозвілля відбулося районне новорічне свято "Новорічна феєрія" для обдарованих дітей та дітей пільгових категорій. На святі виступили голова районної державної адміністрації О.Ковган та голова районної ради Н.Кривчун, які привітали дітей з наступаючими новорічними та різдвяними святами та побажали гарного святкового настрою, позитивних емоцій та вражень на зимових канікулах. В заході взяло участь 250 дітей шкільного та дошкільного віку. Учасники дитячого театрального колективу "Золотий ключик" Пирятинського центру дитячої та юнацької творчості подарували дітям виставу "Морозко" та долучили їх до участі в конкурсах та розвагах. Усі присутні діти на святі отримали солодкі подарунки.

Переглядів: 426 | Додав: РМК | Дата: 26.12.2017 | Коментарі (0)

 

20 грудня 2017 року на базі Чорнухинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів ім. Г.С.Сковороди відбувся І етап конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Чорнухинського територіального відділення МАН у 2017-2018 навчальному році. В конкурсі взяло участь 10 учасників з 3 загальноосвітніх навчальних закладів.

Переглядів: 401 | Додав: РМК | Дата: 26.12.2017 | Коментарі (0)

 

  

У Вороньківському НВК проводиться заміна вікон на енергозберігаючі. Роботи здійснено за рахунок співфінансування з обласного та районного бюджетів вартістю 769 тис. 827 грн. 90 коп. 14 грудня 2017 року навчальний заклад відвідали заступник голови райдержадміністрації В.П.Бибик, заступник голови Чорнухинської районної ради М.П.Турчин, начальник відділу освіти, молоді та спорту І.М.Семегал, завідувач сектору архітектури, містобудування та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Р.М.Буряк.

 

В дитячо-юнацькій спортивній школі Чорнухинського району в 2017 році встановлено 4 металопластикових вікна, 4 міжкімнатних дверей. Відремонтовано підлогу загальною площею 111 кв.м. Проведено нову проводку, зроблено стелю та встановлено нові світильники. Відремонтовано стіни площею близько 300 кв.м.

 

У Гілецькій загальноосвітній школі І - ІІІ ступенів проведені такі роботи:

- замінено 43 вікна в основній школі та  проведені ремонтні  роботи навколо вікон з середини приміщення;

- замінено запасні вхідні двері на металопластикові;

- зроблено суцільне бетонне прифундаментне вимощення навколо основної школи;

- покладена плитка зі сторони фасаду основної школи.

 

У Кізлівській ЗОШ І-ІІІ ступенів здійснено заміну вікон на енергозберігаючі. Всього замінено 55 вікон. Замінений лінолеум в коридорі   на другому поверсі.

Переглядів: 844 | Додав: РМК | Дата: 18.12.2017 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 21 22 »