Головна » 2017 » Грудень » 11 » Відзначення 295-тої річниці від дня народження Г.С.Сковороди.
15:44
Відзначення 295-тої річниці від дня народження Г.С.Сковороди.

  

1 грудня 2017 року на Чорнухинщині відзначили 295 річницю від дня народження видатного філософа та просвітителя Григорія Сковороди. Традиційно  святкові заходи розпочалися покладанням квітів до погруддя великому землякові на території Чорнухинського літературно-меморіального музею Г.С.Сковороди. У заході взяли участь голова райдержадміністрації Олег Ковган, заступник голови райдержадміністрації Владислав Бибик, заступник голови райради Микола Турчин, громадськість.

Продовжили урочистості в приміщенні районного центру культури і дозвілля, де до присутніх з вітальним словом звернулися заступник голови райдержадміністрації Владислав Бибик та заступник голови райради Микола Турчин. Вони закликали глядачів берегти творчу спадщину Григорія Сковороди, прислухатися до його філософських і життєвих заповідей.

Преміантів щорічної районної премії ім. Г.С.Сковороди оголосив заступник голови райдержадміністрації Владислав Бибик. У цьому році їх четверо: учні 11 та 8 класу Вороньківського НВК ім. Героя Радянського Союзу О.Д.Перелета Юлія Комар та Денис Яненко, учениця 9 класу Кізлівської загальноосвітньої школи I-III ступенів ім. Героя Радянського Союзу В.П.Лугового Катерина  Дяченко та учень 10 класу Чорнухинської загальноосвітньої школи I-III ступенів  ім. Г.С.Сковороди Владислав Міщенко, який подякував від імені усіх нагороджених за визнання та заохочення. Учнів також нагородили спільними дипломами райдержадміністрації та райради.

Підбив підсумки традиційного районного конкурсу знавців творчої спадщини Григорія Сковороди «Іду за Сковородою» заслужений працівник культури України, голова журі Микола Булда. Принагідно він вручив грамоти відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, пам’ятні подарунки 19-ти переможцям та призерам у 6 номінаціях.

Науковий працівник Чорнухинського літературно-меморіального музею Г.С.Сковороди Тетяна Гринь презентувала книгу Леоніда Ушкалова з Харківщини «Ловитва невловного птаха: життя Григорія Сковороди», яка розповідає про життєвий і творчий шлях філософа та покладена на канву історії України XVIII століття.

Приємною несподіванкою для глядачів на святі стала презентація відеофільму «Музейна абетка від А до Я», яку провів директор центральної районної бібліотеки ім. Г.С.Сковороди Микола Булда. Фільм знайомить з експонатами музею через українську абетку. У свою чергу завідувач сектору культури і туризму райдержадміністрації Віталій Кусков  подякував автору та сценаристу відеофільму, бібліотекарю районної бібліотеки для дітей Вікторії Комар, оператору, учителю інформатики Чорнухинської  загальноосвітньої школи I-III ступенів ім. Г.С.Сковороди Валерію Косенку за креативну творчу роботу та вручив їм грамоти сектору культури і туризму райдержадміністрації, а маленьким ведучим фільму Максиму Богуну та Вероніці Міщенко, учням 4-А класу Чорнухинської школи, подяки та солодкі подарунки.

Завершили святкування чудовою концертною програмою.

Під час проведення  ювілейних заходів у фойє районного центру культури і дозвілля діяла виставка робіт учасників районного конкурсу знавців творчої спадщини Григорія Сковороди «Іду за Сковородою».

Переглядів: 481 | Додав: РМК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: