Головна » Архів матеріалів

   23.03.2018 року на базі Вороньківського НВК проведено семінар вчителів історії закладів загальної середньої освіти району «Формування ключових комптентностей, національно-патріотичних та громадянських якостей особистості учня на уроках історії та правознавства». Гості мали змогу відвідати урок історії України (5 клас) «Робота з візуальними та писемними джерелами: козацька Україна» (вчитель Рубцова С.Г.). Шеремет Олександр, учень 9 класу,  презентував роботу «Археологічні пам»ятки на території Чорнухинщини» (секція археології), яка стала переможцем І етапу та виборола ІІ місце в ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН.

Переглядів: 396 | Додав: РМК | Дата: 28.03.2018 | Коментарі (0)

     22 березня 2018 року на базі Кізлівської ЗОШ І-ІІІ ст. відбулися районні змагання з баскетболу в залік районної спартакіади школярів. Участь у змаганнях брали команди з 4 закладів загальної середньої освіти району. Серед команд юнаків перемогу здобула команда Чорнухинської ЗОШ І-ІІІ ст., друге та третє місце відповідно посіли команди Мокиївського НВК та Кізлівської  ЗОШ І-ІІІ ст.. Четверте місце посіла команда Вороньківського НВК. Серед дівчат перемогу здобула команда Чорнухинської ЗОШ І-ІІІ ст.. Друге місце виборола команда Кізлівської ЗОШ І-ІІІ ст., третє місце команда Мокиївського НВК.     

Переглядів: 480 | Додав: РМК | Дата: 23.03.2018 | Коментарі (0)

    20 березня 2018 року в приміщенні Кізлівської ЗОШ І-ІІІ ст. відділом освіти, молоді та спорту Чорнухинської райдержадміністрації спільно з районною організацією ВФСТ "Колос" було проведено районний етап фестивалю "Тато, мама, я - спортивна сім'я", в якому взяли участь команди від 7 закладів загальної середньої освіти району. В програмі фестивалю були спортивні естафети, конкурс малюнків, спортивна вікторина. В перервах між естафетами глядачів розважали учасники художньої самодіяльності Кізлівської ЗОШ І-ІІІ ст.. В цікавій та напруженій боротьбі перемогу здобула сім'я Бухало, представники Кізлівська ЗОШ І-ІІІ ст.. Друге місце зайняла сім'я Богдан з Вороньківського НВК, третє місце посіла сім'я Давидових з Мокиївського НВК. Переможці та призери були нагороджені кубком, медалями та солодкими подарунками.

 

Переглядів: 480 | Додав: РМК | Дата: 22.03.2018 | Коментарі (0)

   19 березня 2018 завершено реєстрацію на ЗНО-2018.

Усього в Полтавській області станом на 21 березня 2018 рокузареєстровано 11455 осіб (у 2017 році– 8798), з яких: випускників закладів середньої освіти поточного року – 6333, випускників минулих років –  865, учнів ПТНЗ – 1818, ВНЗ І-ІІ р.а. – 2439. Відмовлено у реєстрації 116 особам, які до 02.04.2018 можуть здійснити перереєстрацію та/або внести зміни до реєстраційних даних (у разі потреби).

37% відсотків зареєстрованих обрали 4 предмети для складання ЗНО. Серед предметів, яким учасники надають перевагу, окрім української мови і літератури, є історія України – 52%, математика – 35%, біологія – 27%, географія – 25%, англійська мова – 23%.Найменшу кількість учасників зареєстровано на німецьку тафранцузьку мови – 52 та 5 учасники відповідно.

         В області зареєстровано 16 учасників з особливими освітніми потребами, для яких в пунктах проведення ЗНО будуть створені особливі (спеціальні) умови для проходження ЗНО (як то: присутність перекладача жестової мови, виконання роботи в аудиторії на першому поверсі, надання можливості використання оптичного збільшувача, настільного пристрою для додаткового освітлення робочого місця, наявність пандуса, забезпечення медичним працівником періодичного контролю стану здоров’я та інші).

Про пробне ЗНО-2018

Пробне ЗНО-2018 пройде 24 та 31 березня 2018. Усього на пробне ЗНО в області зареєстровано 6624 учасників.

 Запрошення із адресами пунктів проведення пробного ЗНО та схеми маршрутів доїзду  до пунктів розміщеніна веб-сайті Харківського РЦОЯО.

Допуск до пунктів пробного ЗНО здійснюється з 10.15 до 10.50 за документом, що посвідчує особу, запрошенням та карткою учасника пробного ЗНО. Учаснику тестування при собі необхідно мати ручку з пастою чорного кольору. Учасники, які запізнилися або прибули без документа, що посвідчує особу, до пункту пробного ЗНО не допускаються.

У разі неявки на пробне ЗНО матеріали пробного ЗНО (зошит, бланки відповідей, інформаційний бюлетень) можна отримати після завершення пробного ЗНО або протягом трьох робочих днів у пункті пробного ЗНО, вказаному у запрошенні. 

Учасники пробного ЗНО матимуть змогу отримати результат пробного ЗНО за допомогою онлайн-сервісу «Визначення результатів пробного зовнішнього незалежного оцінювання», що буде розміщений на офіційному сайті Українського центру оцінювання якості освіти в розділі «Учасникам. Пробне ЗНО» 24.03-26.03.2018 – з української мови і літератури, 31.03-02.04.2018з решти предметів.

 

Додаткова інформація з питань ЗНО: Якушева Олена Сергіївна, спеціаліст ХРЦОЯО по зв’язках з громадськістю, т.(057) 705 07 37, 097 83 23 496

Переглядів: 315 | Додав: РМК | Дата: 22.03.2018 | Коментарі (0)

 20 березня 2018 року  Рубцова С.Г (Вороньківський НВК), Лобас О.В. (Кізлівська ЗОШ І-ІІІ ступенів), Гаврилко Ю.І. (Мокиївський НВК), Загородній В.О. (Чорнухинська ЗОШ І-ІІІ ступенів) взяли участь у  міжрайонному семінарі вчителів історії «ЗНО як складова системи забезпечення якості освіти. Методичні аспекти підготовки випускників закладів загальної середньої освіти  до ЗНО-2018 з історії України»  за участі Гісема Олександра Володимировича, кандидата історичних наук, автора підручників, методичних та навчальних посібників з історії України та всесвітньої історії, який проходив на базі Пирятинського ліцею.

Переглядів: 319 | Додав: РМК | Дата: 21.03.2018 | Коментарі (0)

      Дев'ять учителів району, які 1 вересня почнуть викладати у перших класах Нової української школи, нині опановують нові принципи і методики викладання. Завершилися навчання першої очної сесії, вчителі придбали Типові освітні програми для закладів загальної середньої освіти, Закон України "Про освіту" та Державний стандарт початкової освіти. Згодом стартує друга очна сесія також в м. Лубни. 

Переглядів: 361 | Додав: РМК | Дата: 21.03.2018 | Коментарі (0)

    З нагоди відзначення Дня народження Т.Г.Шевченка в 10 закладах загальної середньої освіти району: 1) проведено урочисті лінійки, виховні години, бесіди, тематичні уроки, літературні та фотовиставки, конкурси малюнків, вікторини: «Шевченкові слова добра й любові, як слово батьківське в душі ми збережемо», «Ти з нами, Тарасе», «Незабутній Шевченко», «Шевченковими шляхами», «Ми тебе не забули, Тарасе», «Шевченко не поет, а голос душі українського народу», «У вінок шани Кобзареві»,   «Тарас Шевченко - співець народної волі», «Тарас Шевченко – видатний поет і художник», «Тарасові Шевченку присвячується…», «Знавці шевченківського слова», «Що я знаю про Шевченка», «По шевченківських місцях», «Слухайте голос безсмертний Тараса», «Слава Шевченка – слава України», «Ми любимо твори Шевченка», «Вічний, як народ», «Сирітська доля у поезіях Т.Г.Шевченка», «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття», «На вічнім шляху до Шевченка»;  2) проведено конкурси читців поезії Т.Г.Шевченка;  3) організовано оформлення виставок, тематичних куточків, присвячених творчості Т.Г.Шевченка; 4) драматичними гуртками закладів проведено інсценізації уривків із відомих творів Т.Шевченка.

Переглядів: 573 | Додав: РМК | Дата: 14.03.2018 | Коментарі (0)

Національна дитяча "гаряча" лінія -116 111, є анонімною, конфіденційною й консультує по буднях з 12 до 20 години, в суботу - з 12 до 16 годин.

Переглядів: 334 | Додав: РМК | Дата: 02.03.2018 | Коментарі (0)

    27 лютого 2018 року відбулося засідання колегії відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, на яке були запрошені керівники закладів освіти району, начальник служби у справах дітей Чорнухинської райдержадміністрації Марченко Т.М. На засіданні колегії розглядалися наступні питання: 1) «Про підсумки розвитку дошкільної, загальної середньої освіти району у 2017 році та пріоритетні завдання на 2018 рік», виступила начальник відділу освіти, молоді та спорту Семегал Ірина Миколаївна, в обговоренні питання взяли участь директор  Вороньківського НВК Стасовська  Світлана Миколаївна, директор Харсіцької ЗОШ І-ІІ ступенів Кір’янова С.О., завідуюча Гілецьким ДНЗ «Берізка» Ляш Світлана Павлівна; 2) «Про фінансово-господарську діяльність освітніх установ району на 2017 рік», виступила в.о. головного бухгалтера централізованої бухгалтерії відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Зуб Наталія Петрівна; 3) «Про організацію харчування в закладах загальної середньої освіти району», виступила методист районного методичного кабінету Голіченко Наталія Миколаївна; 4) «Про підсумки проведення ІІ та ІІІ етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів, І та ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту наукових робіт учнів-членів МАН», виступала завідуюча районним методичним кабінетом  Ведь Оксана Миколаївна.

       По кожному з питань винесено рішення колегії. Також на засіданні колегії перед присутніми виступила начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Марченко Тетяна Миколаївна з питання адаптації дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування в учнівських колективах.

 

 

Переглядів: 373 | Додав: РМК | Дата: 27.02.2018 | Коментарі (0)

  23 лютого 2018 року на базі Харсіцького дошкільного навчального закладу «Ромашка»  проведений  районний семінар - круглий стіл «Використання інноваційних технологій навчання в пізнавальному розвитку дітей дошкільного віку». Вихователі закладів дошкільної освіти району відвідали відкрите заняття з використанням елементів ейдетики «Допоможемо гостю з Місяця». Вихователь Харсіцького ДНЗ Кочур С.О., використовуючи різні методи ейдетики, показала на практиці, як розвивати асоціативне мислення дітей. Під час засідання круглого столу кожен учасник презентував інноваційні технології, які використовуються в освітньому процесі в закладах дошкільної освіти району.                                                                                                                     

 

Переглядів: 506 | Додав: РМК | Дата: 26.02.2018 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 21 22 »