Головна » Архів матеріалів

Голова райдержадміністрації Анатолій БОЙКО взяв участь в урочистостях та районній Спартакіаді, присвячених Дню фізичної культури і спорту, які відбулися на стадіоні смт Чорнухи 13.09.2013 року. У своєму вітанні Анатолій БОЙКО відзначив, що одним із напрямків реалізації соціальних ініціатив Президента України В.Ф. ЯНУКОВИЧА є залучення дітей до занять фізичною культурою і спортом, популяризація здорового способу життя. Він подякував спортсменам, тренерам, всім тим, хто вносить великий вклад у розвиток спорту в районі, а кращих із них нагородив грамотами районної державної адміністрації, районної ради, цінними призами, придбаними за сприяння райдержадміністрації та районної організації Партії Регіонів.

Після урочистостей відбулися спортивні змагання, участь в яких взяли представники 8 загальноосвітніх навчальних закладів району та 4 колективи фізкультури. Спортсмени змагалися в таких видах спорту – міні-футбол, волейбол, біг на 100 м, естафета 4 по 100, настільний теніс, перетягування линви та армспорті. Змагання проходили в цікавій, видовищній та напруженій боротьбі по всіх видах. В підсумку найсильнішими серед учнівських колективів стали учні Кізлівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, серед дорослих перемогу святкувала команда «Сокіл» Мелехівської сільської ради. Переможці були нагороджені пам’ятними грамотами та кубками.


Переглядів: 556 | Додав: РМК | Дата: 16.09.2013 | Коментарі (0)


В рамках виконання нових соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича «Діти – майбутнє України» 12 вересня 2013 року в Чорнухинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів ім. Г.С.Сковороди відбувся відкритий Олімпійський урок «І ми станемо олімпійцями» за участю учнів 6 класів. Педагогічний склад школи, учні взяли активну участь у проведенні цього заходу.Виконуюча обов’язки начальника відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Ірина Семегал привітала усіх учасників заходу з наступаючим святом – Днем фізичної культури і спорту – та зазначила, що Олімпійський урок проводиться з метою залучення дітей до активних занять спортом, утвердження здорового способу життя та популяризації олімпійського руху. Від імені голови райдержадміністрації Анатолія Бойка вона вручила учням футбольний м’яч.


Переглядів: 598 | Додав: РМК | Дата: 13.09.2013 | Коментарі (0)

 
Залучення дітей до занять фізичною культурою і спортом, популяризація здорового способу життя – важливий аспект соціальних ініціатив Президента України. У рамках їх виконання в понеділок, 9 вересня 2013 року, відбулася нарада у голови райдержадміністрації із керівниками підприємств, установ, організацій, начальниками управлінь і відділів райдержадміністрації, де, зокрема, розглянуте питання «Про роботу Чорнухинської дитячо-юнацької спортивної школи щодо популяризації у районі здорового способу життя, залучення дітей до занять фізичною культурою і спортом».
Виступаючи з доповіддю, директор Чорнухинської дитячо-юнацької спортивної школи Юрій ЯРМОЛЕНКО зазначив, що дитячо-юнацька спортивна школа – одна з найважливіших складових позашкільної освіти, фундамент, на якому будуються майбутні спортивні перемоги. Вона сприяє вихованню гармонійно розвинутого молодого покоління, популяризації здорового способу життя, формує навички дитини жити в колективі, відчуття відповідальності.

У минулому навчальному році Чорнухинська ДЮСШ працювала по трьох спортивних напрямках: футбол (працювало сім гуртків на базах Харсіцької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів, Кізлівської, Чорнухинської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів, а також гурток з елементами футболу в Чорнухинському дошкільному навчальному закладі, охоплено 96 дітей); настільний теніс (працювало 6 секцій: на базі Кізлівської, Чорнухинської, Харсіцької, Мокиївської загальноосвітніх закладів та Вороньківського НВК, охоплено 64 дитини); спортивний туризм – 2 секції, у Чорнухинській загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів – охоплено 32 дитини.
Протягом навчального року вихованці ДЮСШ брали участь у районних та обласних змаганнях з настільного тенісу, спортивного туризму, мірялися силами в дитячо-юнацькій футбольній лізі області. Скуригін Олександр здобув третє місце з настільного тенісу. Футбольна команда після закінчення першого кола першості посідає третє місце в своїй групі. Команда ДЮСШ зі спортивного туризму показала доволі непогані результати.
Систематично проводиться першість школи з настільного тенісу та футболу.
Налагоджуються відносини між спортивною школою та дитячими футбольними клубами прем’єр-ліги, спортивними школами з настільного тенісу.
 ДЮСШ, спільно з відділом освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, органами місцевого самоврядування, районною організацією Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства „Колос” проводить комплекс заходів щодо залучення учнівської та студентської молоді до систематичних занять фізичною культурою і спортом.
В минулому навчальному році було проведено ціла низка відкритих першостей району з настільного тенісу. В змаганнях брали участь як вихованці ДЮСШ, студенти, так і дорослі жителі нашого району.
Велику увагу тренерсько-педагогічний колектив приділяє організації та участі у районних та обласних змаганнях з пішохідного туризму. Було здійснено фізкультурно-оздоровчий велопробіг за маршрутом Чорнухи – Курінька, Курінька – Чорнухи, пішохідний похід до заказника Червонобережжя. Дуже важливо, що пропагуючи здоровий спосіб життя, вихованці вчаться жити в колективі, спілкуються з населенням району.
 В минулому начальному році в секціях ДЮСШ тренувалось та покращувало свою спортивну майстерність 210 дітей.
На даний час ведеться комплектація груп початкової підготовки. На педагогічній раді було вирішено залучити до навчання учнів 1-4 класів і у всьому сприяти їхньому розвитку та прогресу як перспективним спортсменам нашого району.
Діяльність ДЮСШ має певні невирішенні проблеми. Насамперед, недостатність коштів на придбання спортивного інвентарю, спортивної форми, на виїзд команд на змагання, відсутні кошти на оздоровлення дітей.
Голова райдержадміністрації Анатолій БОЙКО сказав, що райдержадміністрацією буде зроблено все для того, щоб виділені з цільового фонду районного бюджету кошти для зміцнення матеріально-технічної бази ДЮСШ надійшли до адресата.
Переглядів: 550 | Додав: РМК | Дата: 10.09.2013 | Коментарі (0)

В контексті реалізації соціальних ініціатив Президента України „Діти – майбутнє України”, інформаційногопроекту «Полтавщина-дітям» 6 вересня 2013 року відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини при райдержадміністрації, яку провела заступник голови райдержадміністрації Алла БОРОВИК. Зокрема, серед інших розглянуто питання «Про стан утримання, виховання, навчання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в прийомних сім’ях, дитячому будинку сімейного типу». На засідання запрошені прийомні батьки та батьки-вихователі. З інформацією виступила начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Тетяна МАРЧЕНКО.
Переглядів: 522 | Додав: РМК | Дата: 09.09.2013 | Коментарі (0)

 Питання «Про хід літнього оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в дитячому будинку сімейного типу, прийомних сім’ях, перебувають під опікою» для розгляду на нараді у заступника голови райдержадміністрації Алли БОРОВИК, яка відбулася 5 вересня цього року, вибране не випадково. Цій категорії дітей в нашій державі завжди приділялася особлива увага. Нині, з активним впровадженням в життя нових соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича „Діти – майбутнє України”, інформаційного проекту «Полтавщина – дітям», увага зросла. Підбити підсумки зробленого влітку запрошено начальника служби у справах дітей райдержадміністрації Тетяну МАРЧЕНКО (основний доповідач), головних спеціалістів відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації ІринуСЕМЕГАЛ, Ігоря КРИВОШЕЯ, в.о. директора районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Людмилу ЛИСЕНКО.
Переглядів: 476 | Додав: РМК | Дата: 06.09.2013 | Коментарі (0)

  В рамках реалізації нових соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича „Діти – майбутнє України” у заступника голови райдержадміністрації Алли БОРОВИК відбулася нарада по питанню: «Про підсумки проведення в районі обстеження житлово-побутових умов сімей, які опинилися в складних життєвих, де виховуються діти-інваліди». В нараді взяли участь працівники служби у справах дітей, управління праці та соціального захисту населення, відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, КЗ «Чорнухинський центр первинної медико-санітарної допомоги».
  З інформацією виступила начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Тетяна МАРЧЕНКО. На сьогодні в районі проживає 40 сімей, в яких виховується 40 дітей-інвалідів. Протягом серпня працівники управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації, служби у справах дітей райдержадміністрації, районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді побували в усіх сім’ях з метою обстеження житлово-побутових умов сімей, забезпечення дітей всім необхідним до нового навчального року. Сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах і де виховуються діти-інваліди, на Чорнухинщині дві. В результаті проведеної роботи з даними сім’ями одна дитина пройшла реабілітацію у Лубенському міському центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів, отримала дитячу шведську стінку та направлення на оздоровлення в дитячий заклад санаторного типу. Другій – надано крісло колісне. 
Заступник голови райдержадміністрації Алла Боровик підбила підсумки наради, підкресливши, що держава турбується про дітей-інвалідів, і доручила службі у справах дітей райдержадміністрації, КЗ «Чорнухинський центр первинної медико-санітарної допомоги» посприяти батькам у підготовці відповідних документів для оформлення інвалідності дитини з обмеженими функціональними можливостями.
Переглядів: 555 | Додав: РМК | Дата: 03.09.2013 | Коментарі (0)

1 вересня 2013 року в усіх 12 загальноосвітніх навчальних закладах району  відбулося урочисте свято "День знань". За парти сіло 982 учнів, серед них - 100 першокласників. З початком  нового 2013-2014 навчального року   привітали учнів, педагогів, батьків  заступник голови обласної державної адміністрації, депутат обласної ради Борис Галушко, голова райдержадміністрації Анатолій Бойко, голова районної ради Олександр Кривенко, перший заступник голови райдержадміністрації Іван Зінчик, заступник голови районної ради Микола Кривчун, начальник відділу освіти, молоді та спорту Микола Івашина    та інші представники влади. Всі  першокласники отримали в подарунок від  заступника голови облдержадміністрації Бориса Галушки   книгу "Велику енциклопедію для допитливих", а від райдержадміністрації та районної ради - набір канцелярського приладдя та  у кожну школу футбольні м"ячі.


Переглядів: 551 | Додав: РМК | Дата: 02.09.2013 | Коментарі (0)

„Педагогічні аспекти підвищення якості освіти: здобутки та завдання" 
  так називалася районна серпнева конференція педагогічних працівників Чорнухинщини, що відбулася 28 серпня 2013 року в залі засідань адмінбудинку в рамках виконання завдань Президента України щодо модернізації освіти та належної підготовки до нового навчального року.

Вітаючи педагогів з початком нового навчального року голова райдержадміністрації Анатолій БОЙКО, заступник голови райради Микола КРИВЧУН відзначили значний вклад педагогічних працівників у розвиток освітянської галузі району та запевнили, що вони можуть розраховувати на допомогу та підтримку з боку владних структур у вирішенні всіх першочергових проблем.

Керівники вручили трудові книжки трьом молодим спеціалістам, які поповнять когорту педагогів, а також грамоти Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації ряду освітян району за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, значні творчі здобутки в організації навчально-виховного процесу та за результатами атестації 2012-2013 навчального року.

На конференції підбито підсумки розвитку дошкільної, середньої та позашкільної освіти в районі у 2012-2013 навчальному році та визначено завдання на наступний навчальний рік. З доповіддю виступив начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Микола ІВАШИНА.

Було відзначено, що на сьогодні досягнуто стабільності в роботі освітніх установ та намітилися певні позитивні зміни.

Розвиток дошкільної освіти, зокрема, збільшення кількості місць у дитячих садочках є однією з соціальних ініціатив Президента України В.Ф.Януковича.

В районі функціонують 7 дошкільних навчальних закладів та 2 навчально-виховних комплекси, у яких виховується 303 дітей, що становить 72 відсотки від загальної кількості дітей дошкільного віку. Проблем із влаштуванням дітей у дошкільні заклади не існує.

У Вороньківському НВК з 1 лютого 2013 року відкрита друга група для 15 вихованців.

Відділ освіти, молоді та спорту райдержадміністрації разом з органами місцевого самоврядування спрямовує свої зусилля на максимальне охоплення різними формами дошкільної освіти дітей 5-6-річного віку.

З 1 вересня цього року буде організовано підвіз до 6 дошкільних закладів 29 дошкільнят.

В 2013-2014 році у 12 загальноосвітніх школах навчатиметься 970 учнів.

Значна увага приділяється роботі з обдарованою молоддю, оновленню навчальної бази шкіл району, підвезенню учнів, харчуванню, відпочинку і оздоровленню дітей.

Учасники конференції серед яких директори шкіл, вчителі, сільські голови активно обговорили заслухане питання та прийняли відповідні рекомендації, спрямовані, насамперед, на продовження роботи щодо виконання основних завдань та пріоритетних напрямів роботи на 2013-2014 навчальний рік із реалізації завдань, визначених Указом Президента України від 25 червня 2013 року № 344/2013 „Про Національну стратегію розвитку освіти в Україні на період до 2021 року”.











Переглядів: 581 | Додав: РМК | Дата: 02.09.2013 | Коментарі (0)


     Районний стаціонарний оздоровчий табір с.Городище Чорнухинського району Полтавської області призначений для оздоровлення, відпочинку, розвитку дітей, що має мальовниче місце розташування, необхідну матеріально-технічну базу, кадрове забезпечення та технології для надання послуг з оздоровлення та відпочинку дітей відповідно до Державних соціальних стандартів надання послуг з оздоровлення та відпочинку. Розрахований на 50 місць за зміну.

         Табір розташований в с.Городище Чорнухинського району, яке має 1100-літню історію. Це місце приваблює своєю красою: швидкоплинною річкою Удай, яка є однією з найчистіших в Україні, зеленим пагорбами Замкової гори, березовими, дубовими та сосновими лісами.

         Увесь час відпочинку дітей розписаний щохвилинно  - починаючи із ранкової гімнастики о восьмій годині, закінчуючи іграми та дискотекою близько десятої вечора.

         Постійно з дітлахами займаються вихователі, які слідкують за дисципліною та порядком, забезпечують змістовним  дозвілля дітей. Серед виховних заходів, які найбільше подобаються вихованцям, це «День води», «Знайди вожатого», «Кохання – зітхання», «Шабаш на Замковій горі», «День індійця», «День навпаки», «Міс табору», «Містер табору», безліч спортивних змагань та різноманітні розважально-пізнавальні екскурсії Полтавщиною.

         Найбільше приваблює дітлахів тепла атмосфера закладу, який став для дітей справжнім райським куточком здоров’я, дружби, радості.

         Харчування – повноцінне 5-ти разове, згідно норм та санітарних правил (сніданок, обід, полудень, вечеря, друга вечеря).  Якість продуктів харчування і приготування страв знаходиться під постійним санітарно-гігієнічним контролем.

         На території табору розташовані: майданчик для проведення дискотек та масових заходів, їдальня, футбольне поле, технічні приміщення, житловий корпус, майданчик для проведення спортивних та розважальних заходів.

         Медперсоналом табору забезпечено цілодобовий нагляд за дітьми. Всі діти, які перебувають у закладі, мають обов’язкову медичну страховку.

         Кожного дня здійснюється вихід на пляж р.Удай, відстань до якого 1 км.

         Вартість путівки 1629 грн.

         Надаються пільги на оздоровлення та відпочинок дітям, які потребують особливої соціальної  уваги та підтримки. Так, у 2013 році виділено 39 тис.грн. цільового фонду районного бюджету на здешевлення путівок дітям пільгових категорій.

         Протягом І оздоровчої зміни в період з 25.06 по 15.07.2013 року відпочило 12 дітей пільгових категорій, а в ІІ зміні,  13 дітей, які потребують особливої уваги та підтримки.

 

Переглядів: 727 | Додав: РМК | Дата: 23.07.2013 | Коментарі (0)

            Вітаємо всіх вчителів   та учнів з початком канікул, бажаємо всім гарно відпочити та отримати натхнення на наступний навчальний рік!
Переглядів: 696 | Додав: РМК | Дата: 11.06.2013 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 17 18 19 20 21 22 »