Головна » 2013 » Вересень » 10 » В здоровому тілі – здоровий дух
16:29
В здоровому тілі – здоровий дух
 
Залучення дітей до занять фізичною культурою і спортом, популяризація здорового способу життя – важливий аспект соціальних ініціатив Президента України. У рамках їх виконання в понеділок, 9 вересня 2013 року, відбулася нарада у голови райдержадміністрації із керівниками підприємств, установ, організацій, начальниками управлінь і відділів райдержадміністрації, де, зокрема, розглянуте питання «Про роботу Чорнухинської дитячо-юнацької спортивної школи щодо популяризації у районі здорового способу життя, залучення дітей до занять фізичною культурою і спортом».
Виступаючи з доповіддю, директор Чорнухинської дитячо-юнацької спортивної школи Юрій ЯРМОЛЕНКО зазначив, що дитячо-юнацька спортивна школа – одна з найважливіших складових позашкільної освіти, фундамент, на якому будуються майбутні спортивні перемоги. Вона сприяє вихованню гармонійно розвинутого молодого покоління, популяризації здорового способу життя, формує навички дитини жити в колективі, відчуття відповідальності.

У минулому навчальному році Чорнухинська ДЮСШ працювала по трьох спортивних напрямках: футбол (працювало сім гуртків на базах Харсіцької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів, Кізлівської, Чорнухинської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів, а також гурток з елементами футболу в Чорнухинському дошкільному навчальному закладі, охоплено 96 дітей); настільний теніс (працювало 6 секцій: на базі Кізлівської, Чорнухинської, Харсіцької, Мокиївської загальноосвітніх закладів та Вороньківського НВК, охоплено 64 дитини); спортивний туризм – 2 секції, у Чорнухинській загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів – охоплено 32 дитини.
Протягом навчального року вихованці ДЮСШ брали участь у районних та обласних змаганнях з настільного тенісу, спортивного туризму, мірялися силами в дитячо-юнацькій футбольній лізі області. Скуригін Олександр здобув третє місце з настільного тенісу. Футбольна команда після закінчення першого кола першості посідає третє місце в своїй групі. Команда ДЮСШ зі спортивного туризму показала доволі непогані результати.
Систематично проводиться першість школи з настільного тенісу та футболу.
Налагоджуються відносини між спортивною школою та дитячими футбольними клубами прем’єр-ліги, спортивними школами з настільного тенісу.
 ДЮСШ, спільно з відділом освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, органами місцевого самоврядування, районною організацією Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства „Колос” проводить комплекс заходів щодо залучення учнівської та студентської молоді до систематичних занять фізичною культурою і спортом.
В минулому навчальному році було проведено ціла низка відкритих першостей району з настільного тенісу. В змаганнях брали участь як вихованці ДЮСШ, студенти, так і дорослі жителі нашого району.
Велику увагу тренерсько-педагогічний колектив приділяє організації та участі у районних та обласних змаганнях з пішохідного туризму. Було здійснено фізкультурно-оздоровчий велопробіг за маршрутом Чорнухи – Курінька, Курінька – Чорнухи, пішохідний похід до заказника Червонобережжя. Дуже важливо, що пропагуючи здоровий спосіб життя, вихованці вчаться жити в колективі, спілкуються з населенням району.
 В минулому начальному році в секціях ДЮСШ тренувалось та покращувало свою спортивну майстерність 210 дітей.
На даний час ведеться комплектація груп початкової підготовки. На педагогічній раді було вирішено залучити до навчання учнів 1-4 класів і у всьому сприяти їхньому розвитку та прогресу як перспективним спортсменам нашого району.
Діяльність ДЮСШ має певні невирішенні проблеми. Насамперед, недостатність коштів на придбання спортивного інвентарю, спортивної форми, на виїзд команд на змагання, відсутні кошти на оздоровлення дітей.
Голова райдержадміністрації Анатолій БОЙКО сказав, що райдержадміністрацією буде зроблено все для того, щоб виділені з цільового фонду районного бюджету кошти для зміцнення матеріально-технічної бази ДЮСШ надійшли до адресата.
Переглядів: 550 | Додав: РМК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: