Головна » 2013 » Вересень » 2 » Серпнева конференція педагогічних працівників
10:14
Серпнева конференція педагогічних працівників
„Педагогічні аспекти підвищення якості освіти: здобутки та завдання" 
  так називалася районна серпнева конференція педагогічних працівників Чорнухинщини, що відбулася 28 серпня 2013 року в залі засідань адмінбудинку в рамках виконання завдань Президента України щодо модернізації освіти та належної підготовки до нового навчального року.

Вітаючи педагогів з початком нового навчального року голова райдержадміністрації Анатолій БОЙКО, заступник голови райради Микола КРИВЧУН відзначили значний вклад педагогічних працівників у розвиток освітянської галузі району та запевнили, що вони можуть розраховувати на допомогу та підтримку з боку владних структур у вирішенні всіх першочергових проблем.

Керівники вручили трудові книжки трьом молодим спеціалістам, які поповнять когорту педагогів, а також грамоти Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації ряду освітян району за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, значні творчі здобутки в організації навчально-виховного процесу та за результатами атестації 2012-2013 навчального року.

На конференції підбито підсумки розвитку дошкільної, середньої та позашкільної освіти в районі у 2012-2013 навчальному році та визначено завдання на наступний навчальний рік. З доповіддю виступив начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Микола ІВАШИНА.

Було відзначено, що на сьогодні досягнуто стабільності в роботі освітніх установ та намітилися певні позитивні зміни.

Розвиток дошкільної освіти, зокрема, збільшення кількості місць у дитячих садочках є однією з соціальних ініціатив Президента України В.Ф.Януковича.

В районі функціонують 7 дошкільних навчальних закладів та 2 навчально-виховних комплекси, у яких виховується 303 дітей, що становить 72 відсотки від загальної кількості дітей дошкільного віку. Проблем із влаштуванням дітей у дошкільні заклади не існує.

У Вороньківському НВК з 1 лютого 2013 року відкрита друга група для 15 вихованців.

Відділ освіти, молоді та спорту райдержадміністрації разом з органами місцевого самоврядування спрямовує свої зусилля на максимальне охоплення різними формами дошкільної освіти дітей 5-6-річного віку.

З 1 вересня цього року буде організовано підвіз до 6 дошкільних закладів 29 дошкільнят.

В 2013-2014 році у 12 загальноосвітніх школах навчатиметься 970 учнів.

Значна увага приділяється роботі з обдарованою молоддю, оновленню навчальної бази шкіл району, підвезенню учнів, харчуванню, відпочинку і оздоровленню дітей.

Учасники конференції серед яких директори шкіл, вчителі, сільські голови активно обговорили заслухане питання та прийняли відповідні рекомендації, спрямовані, насамперед, на продовження роботи щодо виконання основних завдань та пріоритетних напрямів роботи на 2013-2014 навчальний рік із реалізації завдань, визначених Указом Президента України від 25 червня 2013 року № 344/2013 „Про Національну стратегію розвитку освіти в Україні на період до 2021 року”.











Переглядів: 581 | Додав: РМК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: