Головна » 2013 » Жовтень » 18
У районі, як і по всій Україні, активно проводиться робота з втілення в життя нових соціальних ініціатив, проголошених Президентом України Віктором Януковичем. Нова соціальна політика передбачає надання якісних соціальних послуг найуразливішим верствам населення – сім’ям із дітьми, молоді, інвалідам.
Дорученням Президента України від 15 березня 2012 року «Щодо забезпечення послідовного впровадження державної соціальної політики щодо підвищення стандартів життя» передбачено вжиття заходів для вдосконалення роботи соціальних служб через повне охоплення соціальними послугами найуразливіших категорій населення, раннього виявлення проблемних сімей та вчасного надання їм підтримки, шляхом введення до штату районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді нових штатних одиниць — фахівців із соціальної роботи. Згідно з листом Міністерства соціальної політики від 26.04.2012 р. № 228/0/15-12/56 «Про покращення надання соціальних послуг найуразливішим верствам населення» у 2012 році в районі було введено 9 посад фахівців із соціальної роботи, у 2013 році продовжили свою діяльність 6 працівників, роботою яких охоплені 12 сільських рад.
17 жовтня 2013 року в залі засідань райдержадміністрації проведено семінар-нараду для фахівців із соціальної роботи району. Директор районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Світлана ПРИЙМАК наголосила, що допомога кожній сім’ї, що опинилася у кризі, є пріоритетним завданням соціальних служб. В ході наради були розглянуті питання щодо результатів роботи центру та фахівців із соціальної роботи за дев'ять місяців цього року, обговорено питання, на які слід звернути увагу в подальшій роботі. Фахівці соціальної роботи звітували пронадання соціальних послуг на місцях, успіхи та проблемні питання. За результатами наради дано рекомендації та вказівки щодо подальшої діяльності фахівців, вирішення існуючих проблемних питань та забезпечення необхідних результатів роботи.
Переглядів: 501 | Додав: РМК | Дата: 18.10.2013 | Коментарі (0)

Соціальна політика держави направлена на забезпечення добробуту громадян. Президент України В.Янукович поставив чіткі завдання перед органами державної влади – повне охоплення соціальними послугами найуразливіших категорій населення. Про стан та якість надання соціальних послуг даним категоріям і йшла мова на нараді у заступника голови райдержадміністрації Алли БОРОВИК 17 жовтня 2013 року. В роботі наради взяли участь директор територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Чорнухинського району Наталія ШАЦЬКА, начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Олександр МОЛДОВАН, директор районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Світлана ПРИЙМАК та провідний спеціаліст центру Людмила ЛИСЕНКО, начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Тетяна МАРЧЕНКО.
  Директор територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Чорнухинського району Наталія ШАЦЬКА в своїй доповіді зазначила, що на території району проживає близько 12 тисяч осіб, з них – 4203 пенсіонерів, які перебувають на обліку в управлінні Пенсійного фонду в Чорнухинському районі та управлінні праці та соціального захисту населення райдержадміністрації, в тому числі 715 інвалідів. Це ті категорії населення, про які в першу чергу, покликані турбуватися працівники терцентру. Станом на 01.10.2013 року територіальним центром обслужено 1707 осіб, в тім числі: 219 інвалідів, 331 ветерана війни.
  «На виконання соціальних ініціатив Президента України та з метою реалізації державної соціальної політики шляхом здійснення соціальної роботи з різними категоріями сімей в Чорнухинському районі з січня 2013 року приступили до роботи 6 фахівців із соціальної роботи, які працюють в 12 сільських радах», – розпочала звіт директор районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Світлана ПРИЙМАК. 
  За 9 місяців цього року спеціалістами та фахівцями із соціальної роботи центру СССДМ здійснено 461 соціальне інспектування 375 сімей різних категорій, в них виховуються 659 неповнолітніх дітей. Їм надано 1938 соціальних послуг різних за видами.
  Під час роботи вирішувалися такі проблеми:
- оформлення свідоцтв про народження дітей – 5 з 5 сімей;
- оформлення документів на отримання субсидії – 9 сімей;
- оформлення документів на отримання державних соціальних допомог – 47 сімей;
- оформлення документів на отримання пільгових пенсій: по втраті годувальника – 1 сім'я, багатодітній матері – 1 сім'я;
- оформлення документів на власність житла – 3 сім'ї;
- отримано реєстрацію – 2 сім'ї;
- оформлення документів (паспорта) – 1 особа;
- погашення боргів – 2 сім'ї;
- надано матеріальну допомогу – 8 сімей;
- надано гуманітарну допомогу – 6 сімей;
- поставлено на облік в центр зайнятості – 5 особи з 5 сімей;
- зменшено асоціальну поведінку батьків – 13 осіб з 12 сімей;
- посприяли в придбанні твердого палива (дров) для 1 багатодітної сім'ї та 1 неповної;
- надали допомогу в оформленні позовної заяви в суд 1 багатодітній сім'ї;
- 16 осіб з 14 сімей працевлаштувалися без трудової книжки;
- 3 вагітні жінки поставлено на облік в жіночу консультацію, з них 1 – неповнолітня;
- 1 багатодітна сім'я – сприяння в ремонті водопровідної колонки.
Триває робота по проведенню благодійної акції по збору коштів для лікування онкохворої дитини, зібрано близько 8000 грн.
Сприяли в оздоровленні 33 дітей в таборах відпочинку: районному таборі «Світанок» ( с.Городище), обласних та на березі Чорного, Азовського морів.
Посприяли у придбанні житла для особи з числа дітей, позбавлених батьківського піклування. Сільська рада придбала за 45 тис. грн. соціальне житло.
Покращено житлові умови 23 сімей; зменшено асоціальну поведінку 12 осіб з 12 сімей; налагоджено стосунки в сім'ї – 5 сімей.
  Охоплено соціальним супроводом 37 сімей, в яких виховується 76 неповнолітніх дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Їм надано 309 соціальних послуг.
  В ході роботи досягнуто таких результатів:
- зменшення асоціальної поведінки – 8 сімей;
- полікувалися від алкоголю – 2 особи з 2 сімей;
- покращення житлово-побутових – 15 сімей;
- працевлаштування (без трудової книжки) – 4 сім'ї;
- налагоджено взаємостосунки в сім'ї – 8 сімей;
- оформлення соціальної допомоги – 21 сім'я;
- оформлення субсидії – 1 сім'я;
- надання гуманітарної допомоги – 4 сім'ї;
- надання спонсорської та допомоги (ТОВ «Агрокультура») у сумі 250 грн. на харчування дитини в школі – 1 сім'я; районна організація Партії регіонів – 2000 грн. 4 сім'ям на придбання шкільного одягу та взуття по 500 грн. кожній; ТОВ «Баришівська зернова компанія» - 375 грн. 1 сім'ї на придбання шкільної форми;
- надання матеріальної допомоги з районної програми «Турбота» – 4 сім'ї по 800 грн. кожній;
- поставлено на облік в центр зайнятості – 2 особи з 2 сімей;
- підвищено рівень виховного потенціалу – 9 сімей.
В результаті роботи знято із соціального супроводу 10 сімей з позитивним результатом. Всього районним центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді за звітний період надано 5985 соціальних послуг 860 особам.
Переглядів: 508 | Додав: РМК | Дата: 18.10.2013 | Коментарі (0)

13 жовтня 2013 року на базі Чорнухинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів відбувся семінар директорів загальноосвітніх та   позашкільних навчальних закладів.  На семінарі було обговорено питання введення в дію Типової інструкції з діловодства в загальноосвітніх навчальних закладах. З інформацією   по введенню в дію Типової інструкцію з діловодства в загальноосвітніх навчальних закладах виступив начальник відділу освіти, молоді та спорту РДА  Микола ІВАШИНА. Про загальні положення та вимоги до складання та оформлення документації згідно Типової інструкції інформувала методист райметодкабінету Оксана ВЕДЬ. Методист райметодкабінету Наталія ГОЛІЧЕНКО розкрила основні вимоги до складання наказів відповідно до Типової інструкції. Про оформлення протоколів передбачених Типовою інструкцією з діловодства у загальноосвітніх навчальних закладах  доповів методист РМК Павло ЗАВГОРОДНІЙ. 
 
Для ознайомлення презентація:/instrukcija_seminar_11.10..ppt
Переглядів: 529 | Додав: РМК | Дата: 18.10.2013 | Коментарі (0)

У середу, 16 жовтня 2013 року, заступник голови райдержадміністрації, голова комісії Алла БОРОВИК провела чергове засідання комісії щодо соціальної роботи із сім'ями, які опинилися в складних життєвих обставинах, яка здійснює координацію між суб’єктами соціальної роботи з метою комплексного вирішення питань сімей, дітей, та молоді, які перебувають у складних життєвих обставинах, сприяє підтримці членів цих сімей у вирішенні життєвих проблем, які вони не в змозі подолати за допомогою власних засобів і можливостей, попереджає виникнення нових складних життєвих обставин та створює умови для подальшого самостійного розв’язання проблем, які виникають.
Директор районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Світлана ПРИЙМАК поінформувала членів комісії та запрошених про результати здійснення соціальної роботи із сім'ями, які опинилися в складних життєвих обставинах, та перебувають на обліку центру. Колегіально прийнято рішення про взяття під соціальний супровід 3 сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Знято із позитивним результатом із соціального супроводу – 16 сімей. З метою оперативного вирішення проблемних питань було запрошено батьків із п'яти сімей, які перебувають під соціальним супроводом.
Члени комісії обговорили спільний план дій для надання допомоги у подоланні проблем сімей з дітьми та наголосили про відповідальне виконання своїх батьківських обов'язків. 
Заступник голови райдержадміністрації Алла БОРОВИК наголосила, що реалізації в районі соціальної ініціативи Президента України В.Януковича щодо вдосконалення роботи соціальних служб шляхом повного охоплення соціальними послугами найуразливіших категорій населення, раннього виявлення проблемних сімей та вчасного надання їх підтримки і надалі приділятиметься особлива увага.


Переглядів: 558 | Додав: РМК | Дата: 18.10.2013 | Коментарі (0)