Головна » 2013 » Жовтень » 07
7 жовтня 2013 року перший заступник голови райдержадміністрації Іван ЗІНЧИК провів щотижневу нараду з керівниками підприємств, установ, організацій, начальниками управлінь і відділів райдержадміністрації, участь в якій взяв голова районної ради Олександр КРИВЕНКО. Першим розглянуто питання про роботу Чорнухинського районного сектору Управління державної служби з надзвичайних ситуацій України в Полтавській області за 9 місяців 2013 року. З інформацією виступив начальник служби цивільного захисту Чорнухинського району Олександр ДЯЧЕНКО. Начальник Лубенського міжрайонного управління Головного управління Державної санепідемслужби в Полтавській області Григорй НАЗАРЕНКО доповів про роботу в Чорнухинському районі Лубенського міжрайонного управління Головного управління Державної санепідемслужби в Полтавській області за 9 місяців 2013 року. З обох питань дані відповідні доручення. 
Переглядів: 499 | Додав: РМК | Дата: 07.10.2013 | Коментарі (0)


30 вересня 2013 року в районному Центрі культури і дозвілля смт Чорнухи відбулися урочистості з нагоди Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветерана. Голова райдержадміністрації Анатолій БОЙКО, голова райради Олександр КРИВЕНКО щиро привітали присутніх на концерті ветеранів, пенсіонерів. «Сьогодні зусилля органів виконавчої влади спрямовані на реалізацію в районі ініціатив Президента України щодо підвищення соціального захисту (рівня життя) найбільш уразливих верств населення (пенсіонерів, інвалідів, ветеранів), підвищення стандартів життя громадян та їхнього добробуту, утвердження в державі і суспільстві шанобливого ставлення до літніх людей, – наголосив голова райдержадміністрації Анатолій БОЙКО . Також він розповів про досягнення Чорнухинщини у сільському господарстві, яке було і залишається найголовнішою складовою економіки району, та реалізацію у 2013 році Програми соціального розвитку сільських населених пунктів Чорнухинського району. Станом на 30 вересня цього року вже освоєно 3,2 млн. грн., що становить 81,8 відсотків до запланованого. Левова частка коштів припадає на реконструкцію приміщень, монтаж молокопроводів та холодильних установок – інвестиції СТОВ «Перемога» (с.Гільці), ПрАТ «Райз-Максимко» (с.Хейлівщина). Решта коштів витрачена на ремонт закладів освіти, культури, медицини, ремонт доріг, будівництво і ремонт водогонів, вуличне освітлення та інше…
В фойє районного Центру культури і дозвілля глядачі змогли ознайомитися з творчою виставкою робіт пенсіонерів учасників груп активності «Умілі ручки» та «Творча майстерня», яку організував та провів територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Чорнухинського району.
  Одним із проявів турботи про сільських глядачів стала Всеукраїнська культурно-мистецька акція «Майстри мистецтв України – трудівникам села» за участю професійних творчих колективів та окремих виконавців Полтавської обласної філармонії. Цей яскравий мистецький дарунок – подяка за працю. 
Також цього дня артисти обласної філармонії провели концерти в Мокиївському та Постав-Муківському сільських будинках культури. Загалом творчий доробок майстрів з Полтави переглянуло понад 500 мешканців району.
Переглядів: 532 | Додав: РМК | Дата: 07.10.2013 | Коментарі (0)


 «В районі проводиться послідовна робота щодо реалізації соціальних ініціатив Президента України В.Ф.Януковича, спрямованих на підвищення соціального захисту та рівня життя найбільш уразливих верств населення, в тім числі інвалідів», – наголосив голова райдержадміністрації Анатолій БОЙКО на нараді 2 жовтня, де розглядалося питання про стан виконання районної комплексної Програми соціального захисту осіб з обмеженими фізичними можливостями на 2013-2020 роки. В нараді взяли участь представники установ, організацій, які опікуються проблемами інвалідів, та голова районної організації інвалідів «Союзу організацій інвалідів України».
  З доповіддю виступив начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Олександр МОЛДОВАН. Основна мета програми –створення необхідних умов інтеграції осіб з обмеженими можливостями, що мешкають у Чорнухинському районі, у суспільне життя.
  В районі проживає 788 інвалідів, більшість з яких потребує постійної допомоги з боку держави, місцевих органів виконавчої влади. З них: інвалідів Великої Вітчизняної війни 35 осіб, в т. ч.: 1 групи – 4; 2 групи – 25; 3 групи – 6; інвалідів загального захворювання – 753 осіб, в т. ч.: 1 групи – 48; 2 групи – 246; 3 групи – 421; дітей-інвалідів – 38.
При територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Чорнухинського району з жовтня 2010 року діють відділення надання соціально-медичних послуг та відділення соціально-побутової адаптації, у яких здійснюються заходи по оздоровленню інвалідів. Станом на 01.10.2013 року реабілітацію у відділеннях пройшло 512 чоловік. 
За останні роки зусилля всіх гілок влади були направлені на підвищення рівня життя інвалідів, на забезпечення надання необхідних соціальних послуг, всіх видів пільг, адресних грошових допомог, компенсацій, засобів реабілітації тощо. Однак це ще не дає змоги повною мірою розв'язувати проблеми реабілітації та інтеграції в суспільство осіб з обмеженими фізичними можливостями, психічними захворюваннями та розумовою відсталістю. Потребує вдосконалення система забезпечення виробами медичного призначення, технічними
та іншими засобами реабілітації.
  На даний час об'єкти соціальної інфраструктури в переважній більшості ще не пристосовані для інвалідів. Транспортні засоби загального користування не відповідають вимогам доступності для користування їх послугами особами з обмеженими фізичними можливостями. 
На виконання соціальних ініціатив Президента України в районі здійснюється цільове забезпечення інвалідів, дітей-інвалідів та інших окремих категорій населення з порушенням опорно-рухового апарату кріслами колісними за індивідуальним замовленням. З початку року забезпечено 22 інвалідів засобами реабілітації, зокрема, крісла колісні отримали 4 інваліди. Станом на 01.10.2013 року оздоровилося за рахунок державного бюджету 7 осіб, за рахунок субвенції – 2 особи.
Переглядів: 475 | Додав: РМК | Дата: 07.10.2013 | Коментарі (0)

В рамках районного плану заходів з нагоди відзначення Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветерана 1 жовтня 2013 року в територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Чорнухинського району відбулося засідання «круглого столу», темою обговорення якого був стан соціального, пенсійного забезпечення, а також визначення потреб та надання соціальних послуг громадянам похилого віку, в т.ч. ветеранам війни. 
В заході взяли участь начальник управління праці та соціального захисту населення О.В.Молдован, начальник управління Пенсійного фонду в Чорнухинському районі Л.Д.Кочур, спеціаліст Чорнухинського районного центру зайнятості Ю.М.Томченко, голова ради районної організації ветеранів О.М.Машков, член президії ради районної організації ветеранів І.Г.Бабенко, голова первинної організації ветеранів Чорнухинської селищної ради І.П.Бутенко.
Провела засідання «круглого столу» директор територіального центру Наталія ШАЦЬКА. Директор терцентру акцентувала увагу на реалізації ініціатив Президента України щодо підвищення соціального захисту (рівня життя) найбільш уразливих верств населення (пенсіонерів, інвалідів, ветеранів війни), проаналізувала роботу кожного з п’яти відділень терцентру протягом 2013 року: відділення соціальної допомоги вдома; відділення соціально-медичних послуг; відділення соціально-побутової адаптації; відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги; відділення «соціальний офіс». При відділенні «соціальний офіс» функціонує пункт обліку бездомних громадян, при відділенні організації надання адресної натуральної та грошової допомоги – пункт прокату технічних засобів реабілітації. Вагомий внесок у справу соціального захисту населення робить кожне з вищеназваних відділень.
з метою розширення зони обслуговування територіальним центром у 2013 році планується відкрити частину відділення соціально-медичних послуг в с.Мокиївка.
В ході засідання учасники «круглого столу» обмінялися думками про створення належних умов соціального захисту пенсіонерів, ветеранів, одиноких непрацездатних громадян.
Переглядів: 499 | Додав: РМК | Дата: 07.10.2013 | Коментарі (0)