Головна » 2013 » Жовтень » 25
Сьогодні особлива увага приділяється реалізації завдань, доручень Президента України Віктора Януковича щодо забезпечення якісних умов життя населення. Одним із актуальних питань є стан утримання автомобільних доріг по яких доводиться щодня їздити як власним автотранспортом, так і громадським. Про проведення комплексу дорожніх робіт з поліпшення стану автомобільних доріг у 2013 році йшла мова на нараді у першого заступника голови райдержадміністрації Івана ЗІНЧИКА 24 жовтня цього року. Участь в нараді взяли начальник філії «Чорнухинський райавтодор» Олексій МАКСИМЕНКО, завідувач сектору архітектури, містобудування та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Дмитро ПЕТРЕНКО, головний спеціаліст райдержадміністрації Микола ТЕРЕЩЕНКО.
 Начальник філії «Чорнухинський райавтодор» Олексій МАКСИМЕНКО доповів, що протяжність доріг загального користування на території Чорнухинського району становить 202,9 км, в т.ч.: дороги державного значення – 54,7 км, обласні автодороги місцевого значення – 62,7 км, районні автодороги місцевого значення – 85,5 км. За 9 місяців 2013 року на ремонт і утримання автодоріг району було використано 3100 020 грн. З них: на автодороги державного значення Кролевець – Конотоп – Ромни – Пирятин – 1599 168 грн., Чорнухи – Лубни – 648 108 грн.; на автодороги місцевого значення – 852 744 грн.
В період з квітня по червень 2013 року на автодорогах району ліквідовано 10 420 м2 ямковості для чого о використано 1170 т гарячого асфальтобетону, 12,7 т холодного асфальтобетону, 177 т шлаку, 300 т чорного щебеню.
Працівниками філії пофарбовано 1248 метрів погонних бар’єрної огорожі. Очищено і пофарбовано перильне огородження та колесовідбійний брус на 9 мостах загальною протяжністю 576 метрів погонних. Відновлено перильне огородження на 3 мостах протяжністю 48 метрів погонних. Нанесено 34 км дорожньої розмітки. Очищено та пофарбовано 9 автобусних зупинок. Також постійно скошувались бур’яни на узбіччі автодоріг, видалялися аварійно-небезпечні дерева, виконувались інші необхідні роботи. 
Під час осіннього огляду автодоріг було виявлено 903 м2 ямковості на автодорогах державного значення, необхідність заміни та встановлення 306 сигнальних стовпчиків, 126 дорожніх знаків, ремонту 184 метрів тросової огорожі, а також капітального ремонту покриття п’яти ділянок автодороги Кролевець – Пирятин. Потребує ремонту міст на автодорозі Луговики – (Р–60) протяжністю 24 метри.
Через недостатнє фінансування не виконаний капітальний ремонт більш як одного кілометра покриття на автодорозі Осняг–Богодарівка. Пошкоджені і потребують заміни водопропускні труби на автодорозі Хейлівщина – (Р – 60). Необхідно відновити 1,72 км тросового огородження на автодорогах місцевого значення.
Найскладніший період в експлуатаційному утриманні автодоріг – зимовий. Станом на 01.10.2013 року філією «Чорнухинський райавтодор» заготовлено понад 500 т протиожеледної суміші. Спецтехніка, яка буде задіяна взимку, стовідсотково готова до роботи . Здійснено ряд організаційних заходів та виконано окремі види робіт по підготовці до роботи в зимових умовах.
Підбиваючи підсумки наради, перший заступник голови райдержадміністрації Іван ЗІНЧИК зазначив, що утримання доріг в належному стані, – справа спільна. Зважаючи на недостатній стан фінансування дорожньої галузі району, вразі проведення невідкладних робіт на автодорогах, з районного матеріального резерву будуть виділені паливно-мастильні матеріали для їх виконання.
Переглядів: 505 | Додав: РМК | Дата: 25.10.2013 | Коментарі (0)