Головна » 2016 » Серпень » 30 » В новий навчальний – з новими силами
13:09
В новий навчальний – з новими силами

       29 серпня 2016 року в залі засідань адмінбудинку відбулася розширена колегія відділу освіти, молоді  та  спорту райдержадміністрації, яку відкрила та провела начальник відділу освіти, молоді  та  спорту райдержадміністрації Ірина Семегал. На колегію запрошувалися директори загальноосвітніх навчальних закладів, позашкільних навчальних закладів, завідуючі дошкільними навчальними закладами, голови профспілкових комітетів, профорганізатори навчальних закладів.

Голова райдержадміністрації  Олег Ковган, заступник голови райдержадміністрації Владислав Бибик, заступник голови райради Микола  Турчин  взяли участь  у засіданні колегії та привітали педагогів з початком нового навчального року, відзначили значний вклад педагогічних працівників у розвиток освітянської галузі району та  запевнили, що  вони можуть розраховувати на допомогу та підтримку з боку  органів виконавчої влади та місцевого самоврядування у вирішенні всіх першочергових проблем.

 

    На колегії підбито підсумки роботи відділу освіти, молоді  та  спорту райдержадміністрації та педколективів у 2015-2016 навчальному році  та визначено основні завдання на 2016-2017  навчальний рік. З доповіддю виступила начальник відділу освіти, молоді  та  спорту райдержадміністрації  Ірина Семегал.

Було відзначено, що, незважаючи на об’єктивні труднощі (дефіцит бюджету, недостатня кількість підручників для учнів, застарілість матеріальної бази), освітня галузь району працює стабільно і перебуває в стадії розвитку. Зусилля педагогічних колективів, відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації за активної підтримки місцевих органів самоврядування, депутатів всіх рівнів були зосереджені на реалізації пріоритетних напрямків розвитку освіти, подолання вищезазначених проблем, вирішення перспективних завдань.

         Найсуперечливіша і найболючіша проблема, яка зараз обговорюється, – це оптимізація мережі шкіл у сільській місцевості. Оптимізація спричинена вимогою Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» від 24.12.2015 року відповідно до якого з 01.09.2016 року фінансування загальноосвітніх навчальних закладів, кількість учнів у яких складає менше 25 осіб, за рахунок освітньої субвенції не здійснюється. Поки що мова йде про ліквідацію Богодарівської ЗОШ І-ІІ  ступенів Чорнухинської районної ради Полтавської області. На утримання Білоусівської ЗОШ І-ІІ  ступенів кошти знайдено.

Освіту Чорнухинського району у 2015-2016 навчальному році забезпечували 9 дошкільних навчальних закладів, 11 загальноосвітніх навчальних заклади, серед них 4 – НВК, 4 – ЗНЗ І-ІІ ступенів, 3 – ЗНЗ І-ІІІ ступенів,  3 позашкільні навчальні заклади.

    В 2015-2016 навчальному році у 11 загальноосвітніх навчальних закладах району навчалося 954 учнів, в 2016-2017 році буде навчатися 921 дитина.  Впродовж останніх років у районі спостерігається тенденція до зменшення чисельності школярів у ЗНЗ, що вплинуло на зменшення кількості класів та їхньої середньої наповнюваності та призводить до значного підвищення вартості утримання одного учня. А це в свою чергу не дозволяє спрямовувати кошти на розвиток навчальних закладів, а тільки на забезпечення зарплати та оплату за енергоносії.

Цього року вперше переступлять  шкільний поріг 99 учнів, що на 11 дітей більше,  ніж у минулому навчальному році,  до 10 класу  піде 57 учнів.     

         Значна увага приділяється роботі з обдарованою молоддю, оновленню навчальної бази шкіл району, підвезенню учнів, харчуванню, відпочинку і оздоровленню дітей.

         Ірина Миколаївна широко охарактеризувала всі питання, які стосуються мережі навчальних закладів, дошкільної освіти, загальної середньої освіти, позашкільної освіти, фінансового забезпечення діяльності освітніх закладів, привітала з наступаючим днем знань та подякувала педагогам за самовіддану працю, розуміння, підтримку, побажала цікавого, результативного нового навчального року.

Учасники  колегії активно обговорили заслухане питання.

З питання: « Концепція нової української школи: перспективи, завдання» виступила завідуюча райметодкабінетом Оксана Ведь.

Переглядів: 389 | Додав: РМК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: