Головна » 2013 » Грудень » 10 » «Про значення громадської ініціативи в реалізації завдань місцевого розвитку»
12:30
«Про значення громадської ініціативи в реалізації завдань місцевого розвитку»
Такою була тема наради, що відбулася в рамках реалізації ініціатив Президента України 6 грудня 2013 року в райдержадміністрації за участі голови райдержадміністрації Анатолія БОЙКА, голова райради Олександра КРИВЕНКА, заступника голови райдержадміністрації Алли БОРОВИК, сільських, селищного голів, громадських активістів.  
Консультант голови райради Олена ПЕНЦКО підбила підсумки спільної роботи сільських рад з ресурсним центром розвитку громадЧорнухинського району у 2013 році. Вона звернула увагу присутніх на важливість і доступність грантової підтримки активних місцевих громад у вирішенні внутрішніх проблем розвитку з боку обласного бюджету, Державного фонду сприяння місцевому самоврядуванню в Україні та Державного фонду регіонального розвитку.
13 листопадацього року відбулося засідання ради обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад Полтавської області, заснованого обласною радою з метою підвищення активності територіальних громад та органів місцевого самоврядування у розв’язанні актуальних проблем розвитку територій, та публічна презентація поданих на конкурс проектів. З кожним роком активність громад зростає. За кількістю поданих проектів Чорнухинськийрайонзнаходиться на другому місці. На конкурс подано 10 проектів. Особливу увагу було звернуто на соціальну значимість проектів, рівень передбаченого фінансування проектів учасниками конкурсу і партнерськими організаціями.
Важливими передумовами успішної реалізації місцевих ініціатив, залучення альтернативних коштів через конкурси проектів розвитку є постійне підвищення професійного рівня посадових осіб місцевого самоврядування, їх активна громадська позиція, мобілізація та залучення до процесів управління місцевих громад.
На фоні майбутнього реформування системи місцевого самоврядування (проект Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні обговорено в кожній сільській раді) активність громад свідчить, що сільські ради вже сьогодні забезпечують реалізацію громадських ініціатив.
Переглядів: 549 | Додав: РМК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: