Головна » 2013 » Жовтень » 7 » Основна мета програми – забезпечення повноцінного життя осіб з обмеженими фізичними можливостями
11:56
Основна мета програми – забезпечення повноцінного життя осіб з обмеженими фізичними можливостями

 «В районі проводиться послідовна робота щодо реалізації соціальних ініціатив Президента України В.Ф.Януковича, спрямованих на підвищення соціального захисту та рівня життя найбільш уразливих верств населення, в тім числі інвалідів», – наголосив голова райдержадміністрації Анатолій БОЙКО на нараді 2 жовтня, де розглядалося питання про стан виконання районної комплексної Програми соціального захисту осіб з обмеженими фізичними можливостями на 2013-2020 роки. В нараді взяли участь представники установ, організацій, які опікуються проблемами інвалідів, та голова районної організації інвалідів «Союзу організацій інвалідів України».
  З доповіддю виступив начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Олександр МОЛДОВАН. Основна мета програми –створення необхідних умов інтеграції осіб з обмеженими можливостями, що мешкають у Чорнухинському районі, у суспільне життя.
  В районі проживає 788 інвалідів, більшість з яких потребує постійної допомоги з боку держави, місцевих органів виконавчої влади. З них: інвалідів Великої Вітчизняної війни 35 осіб, в т. ч.: 1 групи – 4; 2 групи – 25; 3 групи – 6; інвалідів загального захворювання – 753 осіб, в т. ч.: 1 групи – 48; 2 групи – 246; 3 групи – 421; дітей-інвалідів – 38.
При територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Чорнухинського району з жовтня 2010 року діють відділення надання соціально-медичних послуг та відділення соціально-побутової адаптації, у яких здійснюються заходи по оздоровленню інвалідів. Станом на 01.10.2013 року реабілітацію у відділеннях пройшло 512 чоловік. 
За останні роки зусилля всіх гілок влади були направлені на підвищення рівня життя інвалідів, на забезпечення надання необхідних соціальних послуг, всіх видів пільг, адресних грошових допомог, компенсацій, засобів реабілітації тощо. Однак це ще не дає змоги повною мірою розв'язувати проблеми реабілітації та інтеграції в суспільство осіб з обмеженими фізичними можливостями, психічними захворюваннями та розумовою відсталістю. Потребує вдосконалення система забезпечення виробами медичного призначення, технічними
та іншими засобами реабілітації.
  На даний час об'єкти соціальної інфраструктури в переважній більшості ще не пристосовані для інвалідів. Транспортні засоби загального користування не відповідають вимогам доступності для користування їх послугами особами з обмеженими фізичними можливостями. 
На виконання соціальних ініціатив Президента України в районі здійснюється цільове забезпечення інвалідів, дітей-інвалідів та інших окремих категорій населення з порушенням опорно-рухового апарату кріслами колісними за індивідуальним замовленням. З початку року забезпечено 22 інвалідів засобами реабілітації, зокрема, крісла колісні отримали 4 інваліди. Станом на 01.10.2013 року оздоровилося за рахунок державного бюджету 7 осіб, за рахунок субвенції – 2 особи.
Переглядів: 475 | Додав: РМК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: