Головна » 2013 » Жовтень » 16 » Нарада по виконанню районної програми розвитку позашкільних навчальних закладів
16:53
Нарада по виконанню районної програми розвитку позашкільних навчальних закладів

У п’ятницю, 11 жовтня 2013 року, заступник голови райдержадміністрації Алли БОРОВИК провела нараду: «Про хід виконання районної Програми розвитку позашкільних навчальних закладів Чорнухинського району на 2010-2013 роки», участь у якій взяли начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Микола ІВАШИНА, завідувач сектору культури і туризму райдержадміністрації Віталій КУСКОВ, та директори позашкільних закладів Чорнухинського району.
На початку наради Микола ІВАШИНА дав загальну характеристику роботи всих позашкільних закладів району, зупинившись на завданнях, які були поставлені перед позашкіллям Президентом України Віктором Януковичем щодо всебічного розвитку кожної дитини. Протягом 2012-2013 навчального року заклади працювали над удосконаленням методів і прийомів роботи керівників гуртків, тренерів-викладачів, проводили роботу, спрямовану на виховання національної свідомості та загальнолюдських цінностей у дітей, виховували в учнів бережливе ставлення до природи, сприяли пробудженню інтересів до вивчення живої природи та культури спілкування з нею, вихованню гармонійно розвинутого молодого покоління, популяризації здорового способу життя, навичок дитини жити в колективі, відчуття відповідальності, вирішували проблеми по покращенню матеріально-технічної бази , вдосконаленню змісту, форм і методів навчально-виховної діяльності гуртків та секцій. 
 Про свою роботу з даного питання прозвітувалася директор БДЮТ Тетяна ШОКАЛО. Вона зазначила, що на базі Будинку дитячої та юнацької творчості діє 14 гуртків, де навчається 200 вихованців. Заклад працює за 4 напрямками: художньо-естетичний, туристсько-краєзнавчий, науковий (МАН), технічний. В цьому році вихованці БДЮТ узяли участь у 13 обласних конкурсах естетичного спрямування та отримали 10 нагород.
Також заслухано звіт директора Чорнухинської ДЮСШ Юрія ЯРМОЛЕНКА. Школа працює по трьох спортивних напрямках: футбол, настільний теніс, спортивний туризм. Її відвідує 207 дітей. Протягом навчального року вихованці ДЮСШ брали участь у районних та обласних змаганнях з настільного тенісу, спортивного туризму, мірялися силами в дитячо-юнацькій футбольній лізі області та мають певні досягнення як на районному, так і на обласному рівні.
Директор Станції юних натуралістів Тетяна МОГИЛЕВСЬКА детально зупинилася на діяльності свого закладу, при якому протягом 2012-2013 навчального року працювало 9 профільних гуртків за трьома напрямами: біологічний, екологічний, ужитково-декоративний. У районних етапах масових заходів біологічного спрямування взяло участь 111 учнів.
Учні загальноосвітніх закладів Чорнухинського району неодноразово брали участь у всеукраїнських конкурсах, акціях, експедиціях, фестивалях, конкурсах екологічних плакатів та трудових акціях, де займали призові місця.
Підбиваючи підсумки наради заступник голови райдержадміністрації Алла БОРОВИК акцентувала увагу присутніх на тому, що виконання Програми залежить від постійного врахування інтересів дітей та формування гурткової роботи відповідного спрямування. Ми повинні забезпечувати потреби дітей постійно, працюючи творчо, гнучко, а не за стійким шаблоном.
Переглядів: 482 | Додав: РМК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: