Головна » 2013 » Грудень » 12 » На порядку денному – працевлаштування інвалідів
13:53
На порядку денному – працевлаштування інвалідів

  Людині з вадами здоров’я, яка втратила можливість працювати на попередньому робочому місці чи взагалі не працювала, дуже важко адаптуватися до сучасних умов на ринку праці. Служба зайнятості не стоїть осторонь цих проблем. Адже саме до центру зайнятості звертається ця категорія громадян, щоб знайти роботу.
  В рамках реалізації в районі завдання Президента України щодо стимулювання підвищення зайнятості населення, створення нових робочих місць 10 грудня 2013 року в районному центрі зайнятості населення відбувся семінар для безробітних, в тім числі осіб з особливими потребами, за участю заступника голови райдержадміністрації Алли БОРОВИК, головного спеціаліста відділу у справах інвалідів та пенсіонерів управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Наталія ЗІНЧИК. Вони розповіли присутнім про соціальний захист інвалідів, призначення одноразової грошової допомоги за зверненнями громадян, про право на отримання інвалідами санаторно-курортних путівок, транспортних засобів, про надання субсидій.
  Провідний спеціаліст відділу надання соціальних послуг районного центру зайнятості Юлія ТОМЧЕНКО ознайомила учасників семінару із організацією та наданням допомоги у працевлаштуванні особам з обмеженими фізичними можливостями; одержанням інформації щодо особливостей законодавства з професійної та трудової реабілітації інвалідів; здійсненням профвідбору з урахуванням медичних показань, індивідуальної програми реабілітації, особистих побажань, нахилів та здібностей; з оволодінням технікою пошуку роботи і презентацій своїх професійних можливостей роботодавцям; можливостями здобуття нової професії за сприяння служби зайнятості.
  Станом на 01.01.2013 року на обліку в центрі зайнятості перебувало 8 осіб з обмеженими фізичними можливостями. Протягом 2013 року до центру зайнятості з метою пошуку роботи звернулась 21 особа. Станом на 01.12.2013 року на обліку перебуває 12 осіб даної категорії, що на 6 осіб більше проти відповідного періоду минулого року.
  Прикладом успішної співпраці Чорнухинського РЦЗ з роботодавцями регіону є працевлаштування за 11 місяців поточного року 12 осіб з інвалідністю. Брали участь в оплачуваних громадських роботах та інших роботах тичасового характеру 12 осіб. Протягом року проводилися семінари для осіб з обмеженими фізичними можливостями, де їх було ознайомлено з видами та можливостями підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації та перспективними напрямками підприємництва в регіоні. За 11 місяців 2013 року пройшли профнавчання 8 осіб.
Спеціалісти та роботодавці докладають максимум зусиль, щоб допомогти у працевлаштуванні клієнтам з інвалідністю та незалишити їх на одинці зі своїми проблемами і приходять на допомогу тим, хто бажає працювати.

Переглядів: 520 | Додав: РМК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: