Головна » Архів матеріалів
Президент України В.Янукович ставить перед владою неухильне завдання щодо оновлення застарілої спортивної бази позашкільних закладів, що сприятиме залученню дітей до занять фізичною культурою та спортом, а також популяризації здорового способу життя. Ще наприкінці березня цього року голова райдержадміністрації Анатолій БОЙКО на зустрічі з керівниками позашкільних закладів району, яка проходила в рамках реалізації нових соціальних ініціатив Президента України „Діти – майбутнє України”, запевнив, що на зміцнення матеріально-технічної бази, інші невідкладні потреби закладів будуть передбачені кошти з цільового фонду районного бюджету.  
26 листопада 2013 року заступник голови райдержадміністрації Алла БОРОВИК, головні спеціалісти відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Ірина СЕМЕГАЛ, Ігор КРИВОШЕЙ побували в дитячо-юнацькій спортивній школі з метою вивчення її матеріально-технічного стану. Школа була заснована 2003 року, адреса її постійно змінювалася і лише 2010 року їй було передано у користування приміщення №2 дошкільного навчального закладу «Берізка» в смт Чорнухи. 
– На даний час у нас проводяться заняття з настільного тенісу, приведено в належний стан тренажерну залу, – говорить директор дитячо-юнацької спортивної школи Юрій ЯРМОЛЕНКО. – З часом матеріально-технічна база школи покращувалась, на балансі школи з’явився майданчик зі штучним покриттям. Загалом в спортивній школі навчається 15 груп по трьох спортивних напрямках: футбол, настільний теніс, спортивний туризм.
– Ми розуміємо, що забезпечення ДЮСШ спортивним інвентарем – це не разова акція, а постійний, періодичний процес поновлення, до якого повертаємося щороку, – сказала заступник голови райдержадміністрації Алла БОРОВИК. – На сьогодні вже профінансовано 6 тис. грн., за які для школи було придбано 25 футбольних, 6 баскетбольних м’ячів та інвентар для гри в настільний теніс. До кінця року планується придбати два тенісні столи, а це ще 3 тис. грн. Нам важливо, щоб діти мали все необхідне для повноцінного тренування, із задоволенням відвідували гуртки і тому робитимемо все можливе щодо оновлення спортивної бази школи.
До речі, не обходять увагою спортивний заклад і спонсори. Цього року за їхні кошти – 5 тис. грн. – було придбано інвентар, для покращення роботи секції спортивного туризму.

Переглядів: 481 | Додав: РМК | Дата: 28.11.2013 | Коментарі (0)


Президентом України В.Януковичем приділяється значна увага питанням збереження та розширення мережі позашкільних навчальних закладів серед яких і дитячо-юнацькі спортивні школи. На виконання соціальних ініціатив Президента України „Діти – майбутнє України”, подальший розвиток дитячо-юнацького спорту, популяризацію здорового способу життя спрямовує свою діяльність дирекція та тренерсько-викладацький колектив дитячо-юнацької спортивної школи району, яка забезпечує розвиток здібностей 207 вихованців Чорнухинщини з обраного виду спорту.
19 листопада 2013 року проведено спортивні показові виступи вихованців ДЮСШ, на яких були присутні заступник голови райдержадміністрації Алла БОРОВИК, начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Микола ІВАШИНА, головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Ірина СЕМЕГАЛ.
Одним із трьох спортивних напрямків, за якими працює школа, є футбол. Шістьма гуртками, які діють на базах Кизлівської, Чорнухинської загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів, охоплено 84 дітей. Цього дня на майданчику зі штучним покриттям, що розміщений на стадіону смт Чорнухи, вихованці під керівництвом директора дитячо-юнацької спортивної школи Юрія ЯРМОЛЕНКА демонстрували своє вміння грати у міні-футбол. До речі, футбольна команда школи посіла сьому місце у дитячо-юнацькій футбольній лізі області.
Одночасно проходили змагання з настільного тенісу (тренер-викладач Ігор ІВАШИНА) та заняття гуртка з пішоходного туризму (тренер-викладач Олег БУРЯК). За напрямками настільний теніс – працює 6 секцій: на базі Кизлівської, Чорнухинської, Харсіцької, Мокиївської загальноосвітніх закладів та Вороньківського НВК і охоплює 78 дітей; спортивний туризм – 3 секції у Чорнухинській та Кизлівській загальноосвітніх школах І-ІІІ ступенів (охоплено 45 дітей). Протягом навчального року вихованці ДЮСШ брали участь у районних та обласних змаганнях з настільного тенісу, спортивного туризму. Третє місце з настільного тенісу завоював Олександр Скуригін.
Відділ освіти, молоді та спорту райдержадміністрації і надалі працюватиме над виконанням соціальних ініціатив Президента України „Діти – майбутнє України” в частині збереження мережі позашкільних навчальних закладів, збільшення охоплення дітей позашкільною освітою.
Переглядів: 715 | Додав: РМК | Дата: 22.11.2013 | Коментарі (0)


  20 листопада в Україні традиційно відзначається День спільних дій в інтересах дітей ( у світі в цейдень відзначається Всесвітній день дитини) .
  Україна взяла на себе ряд зобов’язань з покращення добробуту дітей, підписавши Конвенцію ООН про права дитини, яка набула чинності 27 вересня 1991 року. Конвенція базується на чотирьох основних принципах: першочерговість інтересів дитини; забезпечення повноцінного життя та розвитку; залучення до громадського життя; відсутність дискримінації.
   На виконання соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України» в рамках відзначення Дня спільних дій в інтересах дітей 19 листопада 2013 року в приміщенні будинку дитячої та юнацької творчості службою у справах дітей райдержадміністрації спільно з будинком дитячої та юнацької творчості, центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, дитячо-юнацької спортивної школи проведено тематичний виховний захід «Права дитини у суспільстві». В заході взяло участь 12 учасників, вихованців будинку дитячої та юнацької творчості, станції юних натуралістів та дитячо-юнацької спортивної школи. Начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Тетяна МАРЧЕНКО привітала учасників зі святом та вручила подарунки.

Переглядів: 525 | Додав: РМК | Дата: 20.11.2013 | Коментарі (0)


Чорнухинська районна станція юних натуралістів є одним із закладів позашкільної освіти. Тут працює 9 гуртків, в яких навчається 129 дітей. 18 листопада 2013 року вихованці гуртків «Тістопластика» та «Природа і фантазія», а це 30 учнів початкових класів, знову демонстрували свої нові вироби на виставці досягнень закладу.
– Влада району працює над виконанням соціальних ініціатив Президента України „Діти – майбутнє України” щодо збереження мережі закладів позашкільної освіти, над створенням усіх необхідних умов для всебічного розвитку дітей, – сказала, відвідуючи виставку, заступник голови райдержадміністрації Алла БОРОВИК. – Показник охоплення дітей гуртковою роботою в нашому районі становить 54 відсотки.
Оглядаючи вироби, представлені на виставці, директор закладу Тетяна МОГИЛЕВСЬКА, відзначила, що керівник гуртків «Тістопластика» та «Природа і фантазія» Лариса СТЕЦЕНКО має значний досвід роботи з дітьми і спрямовує його на виховання творчої особистості, розвиток інтересів та здібностей своїх підопічних.
Доступність матеріалу для гурткових занять, практичне значення виробів, можливість для індивідуалізації, диференціації навчання роблять гуртки привабливими і дозволяють відвідувати їх учням з різним рівнем підготовки та матеріальним становищем сім’ї. Вихованці працюють з природним матеріалом, квітами, тістом. Вони із задоволенням відвідують заняття, вивчають і удосконалюють свої вміння та знання з ботаніки, флористики. Результати своєї наполегливої праці із великим задоволенням демонструють на виставках закладу, під час відзначення на районному рівні Дня Конституції України, Дня незалежності України, сковородинівських свят, Дня селища…
Переглядів: 659 | Додав: РМК | Дата: 20.11.2013 | Коментарі (0)

В рамках реалізації завдання Президента України щодо розвитку громадянського суспільства та залучення громадськості до формування та реалізації державної і регіональної політики 15 листопада 2013 року відбулося засідання «круглого столу» на тему: «Про участь громадськості у формуванні та реалізації державної політики», на яке були запрошені головарайонної ради Олександр КРИВЕНКО, перший заступник голови райдержадміністрації Іван ЗІНЧИК, заступник голови районної ради Микола КРИВЧУН, представники громадських організацій – голова та члени Громадської ради при Чорнухинській райдержадміністрації.
Головний спеціаліст відділу організаційної і кадрової роботи апарату райдержадміністрації Валентина ЛОБУНЬКО у своєму виступі поінформувала присутніх про роботу з громадськістю, яка здійснюється в районі відповідно до Стратегії державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні, затвердженої Указом Президента України від 24.03.2012 № 212, Плану заходів щодо реалізації у 2013 році Стратегії державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні, затвердженого Указом Президента України від 25.06.2013 № 342, постанови Кабінету Міністрів України від 03.11.2010 № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики, розпорядження голови облдержадміністрації від 09.09.2013 року № 397 «Про План заходів щодо реалізації у 2013 році в Полтавській області Стратегії державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні».
  На виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 03.11.2010 № 996 «Про забезпечення участі у формуванні та реалізації державної політики» 4 лютого 2013 року в районі утворено Громадську раду при Чорнухинській райдержадміністрації у складі 9 осіб. Голову Громадської ради при райдержадміністрації О.Г.Раська включено до складу колегії райдержадміністрації. Відбулося 3 засідань Громадської ради при райдержадміністрації, де розглянуто 10 питань. Усі засідання Громадської ради при райдержадміністрації відбуваються за участі керівників органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. Діяльність Громадських ради висвітлюється на офіційному веб-сайтірайдержадміністрації в рубриках «Події» та «Громадська рада».
Однією із ефективних форм взаємодії органів влади і громадськості, яка широко використовується, є проведення консультацій з громадськістю структурними підрозділами райдержадміністрації, територіальними підрозділами центральних органів влади.
Районною владою здійснюються заходи щодо фінансової підтримки інститутів громадянського суспільства (ІГС). Так, на статутну діяльність 2 районних ІГС (ради Чорнухинської районної організації ветеранів України, Чорнухинської районної організації інвалідів «Союзу організацій інвалідів України») у 2013 р. заплановані видатки на суму сумі 33,5 тис. грн.
Реалізуються вимоги Закону України «Про доступ до публічної інформації» та Указу Президента України від 05.05.2011 № 547 «Питання забезпечення органами виконавчої влади доступу до публічної інформації». Протягом 10 місяців цього року до райдержадміністрації надійшло 10 запитів на інформацію, всі вони задоволені.
В обговоренні виступив головарайонної ради Олександр КРИВЕНКО, який зупинився на питанні участі громадських організацій в обласному конкурсі проектів розвитку територіальних громад Полтавської області. Чорнухинський район подав на конкурс 10 проектів. Завдяки участі у конкурсі громади мають можливість вирішувати нагальні питання розвитку територій не лише за власні кошти, а й за рахунок підтримки з обласного бюджету, інвесторів. 
Учасники засідання «круглого столу» відзначили, що діалог «громадськість – влада» успішно триває завдяки налагодженню співпраці та порозуміння.
Переглядів: 461 | Додав: РМК | Дата: 18.11.2013 | Коментарі (0)


Президент України Віктор Янукович надає великого значення ролі громадянського суспільства в розвитку країни. 15 листопада 2013 року відбулося чергове засідання Громадської ради при Чорнухинській райдержадміністрації, яка є постійно діючим колегіальним виборним консультативно-дорадчим органом, утвореним для забезпечення участі громадян в управлінні державними справами, здійснення громадського контрою за діяльністю органів виконавчої влади, врахування громадської думки під час формування та реалізації державної політики.
Участь у засіданні взяли голова районної ради Олександр КРИВЕНКО, перший заступник голови райдержадміністрації Іван ЗІНЧИК, заступник голови районної ради Микола КРИВЧУН, члени Громадської ради, всього 13 чоловік. Розглядалися питання «Про стан реалізації Програми соціального розвитку сільських населених пунктів Чорнухинського району на 2013 рік» та «Про внесення змін до персонального складу Громадської ради при райдержадміністрації».
З першого питання виступив начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Олександр ОЖУГ. Зокрема він зазначив, що Програма соціального розвитку сільських населених пунктів Чорнухинського району на 2013 рік передбачає подальший розвиток головних її напрямків, які були започатковані в 2011-2012 роках (реконструкція дошкільних навчальних закладів, шкіл, медичних та спортивних закладів, об'єктів культури, торгівлі, автобусного сполучення, дорожнього сполучення, розвиток підприємницької діяльності, благоустрій, водопостачання). Станом на 01.11.2013 року освоєно 9,5 млн. грн., що становить 244 відсотки до запланованого. У розрахунку на одного сільського мешканця використано в середньому 794 грн.
  Нинішнійстан села, його соціально-економічна інфраструктура, культурно-побутові умови населення, рівень оплати праці вимагають здійснення невідкладних і разом з тим радикальних організаційних, фінансово-економічних заходів, спрямованих на позитивні зміни у розвитку соціальної мережі села.
Другим розглянуто організаційне питання. Голова Громадської ради при райдержадміністрації Олександр РАСЬКО повідомив про виведення зі складу Громадської ради в зв’язку із кадровими змінами (переобранням) 2 представників інститутів громадянського суспільства. Натомість до складу Громадської ради при райдержадміністрації введеноПавла ЗАВГОРОДНЬОГО, голову районної організації профспілки працівників освіти і науки України, та Наталію КЕДУ, голову первинної профспілкової організації управління праці та соціального захисту населення Чорнухинської райдержадміністрації.
Переглядів: 488 | Додав: РМК | Дата: 18.11.2013 | Коментарі (0)

 5 листопада 2013 року заступник голови райдержадміністрації Алла БОРОВИК та завідувач сектору культури і туризму райдержадміністрації Віталій КУСКОВ відвідали майстер-клас «Віночок дружби», який відбувся у Чорнухинській початковій спеціалізованій школі естетичного виховання. Захід проходив у рамках реалізації у регіонах завдань Президента України щодо зміцнення міжнаціональної злагоди та порозуміння, задоволення культурних та освітніх потреб національних меншин.
 Цьогодня для учнів школи викладачі виконали музичні твори зарубіжних та вітчизняних композиторів. У виконанні фортепіанного ансамблю викладачів Т.Янжули та Я.Гаврись прозвучала «Полька-галоп» в обробці російського композитора А.Петрова, інструментальне тріо у складі викладачів В.Борсук, Т.Мальованої, О.Борисенка виконало «Вальс» в обробці О.Давиденка та український народний танець «Гопак». Викладач В.Даниленко виконала білоруський народний танець «Крижачок», а директор школи В.Білан – музичний твір Р.Лагідзе «Пісня про Тбілісі». 
Переглядів: 639 | Додав: РМК | Дата: 07.11.2013 | Коментарі (0)

 У рамках реалізації у регіонах завдань Президента України щодо зміцнення міжнаціональної злагоди та порозуміння, задоволення культурних та освітніх потреб національних меншин 4 листопада 2013 року в Чорнухинській центральній районній бібліотеці ім. Г.С.Сковороди відкрито книжкову виставку «Культура національних меншин – невід’ємна складова української культури». На виставці представлені книги письменників М.Поповича «Культура: ілюстрована енциклопедія України», Д. Григораша «Пісня над обелісками», О.Задорожнього «Україна-Угорщина: міст до наступного тисячоліття», «50 польських поетів: антологія польської поезії» та інші.
 На відкритті виставки побував завідувач сектору культури і туризму райдержадміністрації Віталій КУСКОВ, користувачі бібліотеки. Спільно з працівниками бібліотеки вони обговорили книгу віршів різнонаціональних поетів, які загинули на фронтах Великої Вітчизняної війни, «Пісня над обелісками».
Переглядів: 487 | Додав: РМК | Дата: 07.11.2013 | Коментарі (0)


  1 листопада цього року, відкриваючи нараду «Про стан забезпечення ліками за пільговими рецептами ветеранів Великої Вітчизняної війни в районі», заступник голови райдержадміністрації Алла БОРОВИК наголосила, що поліпшення медичного захисту ветеранів війни відповідно завдань Президента України перебуває на постійному контролі виконавчої влади та надала слово з даного питання головному лікарю комунального закладу «Чорнухинська центральна районна лікарня» Костянтину САМОЙЛІКУ. 
  Аналіз ситуації по забезпеченню лікарськими засобами ветеранів війни за пільговими рецептами, яке здійснюється за рахунок місцевого бюджету, показує, що за 9 місяців 2013 року видатки на них суттєво зросли. Зокрема використано 6 870, 10 грн., що на 4 968, 12 грн. більше, ніж у 2012 році. Цього року збільшилася кількість ветеранів, які отримали лікарські засоби за пільговими рецептами, і становить 73 особи (у 2012 році – 20 осіб). 
У 2013 році всі ветерани району, що зверталися за амбулаторною та стаціонарною допомогою, були забезпечені безкоштовними лікарськими засобами відповідно до переліку та згідно кошторису.
В 2012 році в середньому на одного ветерана війни в області виписано та отоварено пільгових рецептів на суму 10,5 грн. В Чорнухинському районі за 2013 рік на 856 чоловік використано 6870,10 грн., що становить 8,02 грн. на одного ветерана.
Переглядів: 518 | Додав: РМК | Дата: 05.11.2013 | Коментарі (0)

31 жовтня 2013 року на засідання «круглого столу» у райдержадміністрації обговорили питання «Про стан надання пільг та соціальних гарантій ветеранам Великої Вітчизняної війни в районі», участь в якому взяли представники соціальних, медичних установ, громадських організацій.
Заступник голови райдержадміністрації Алла БОРОВИК, відкриваючи засідання, зазначила, що влада приділяє особливу увагу виконанню завдань Президента України щодо поліпшення соціального захисту ветеранів Великої Вітчизняної війни. 
  Заступник начальника управління праці та соціального захисту населення Віра БУЦЬ повідомила, що на 01.11.2013 року на обліку у Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги, перебуває 853 ветерани війни, у тому числі по категоріях: 36 інвалідів війни; 100 учасників бойових дій; 611 учасників війни; 106 членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни. 
Надання пільг ветеранам війни проводиться згідно із Законом України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” та іншими законодавчими та нормативно-правовими актами.
  Пільгами на придбання палива та скрапленого газу в межах середніх норм споживання (100% –75% – 50%) у 2013 році в готівковій формі скористалися 206 осіб, скрапленим газом 193 особи.
  За рахунок субвенції з державного бюджету оздоровилися 6 ветеранів війни, зокрема в санаторії «Сосновий бір» – 5 осіб, 1 особа оздоровилася в санаторії «Псьол». Компенсація замість санаторно-курортної путівки виплачена 8 інвалідам війни на суму 2720 гривень. 
  Компенсація на бензин та транспортне обслуговування виплачена 8 інвалідам на суму 1,2 тис. грн.
Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 13 березня 2013 р. № 149 „Деякі питання виплати у 2013 році разової грошової допомоги, передбаченої законами України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” та „Про жертви нацистських переслідувань”, виплата разової грошової допомоги до 5 травня підвищилася та профінансована в розмірах:
43 інвалідам війни I групи – 2415 гривень;
11 інвалідам війни II групи – 2110 гривень;
5 інвалідам війни III групи – 1895 гривень;
учасникам бойових дій – 745 гривень;
членам сімей загиблих – 375 гривень;
учасникам війни – 135 гривень.
  Щорічна грошова допомоги в 2013 році виплачена 825 особам на загальну суму 315750 гривень.
  Чорнухинська районна державна адміністрація спільно з управлінням праці вирішує питання щодо виявлення перевізника на території району для забезпечення ветеранів війни пільгами на проїзд в міському і приміському транспорті.
  Робота щодо поліпшення соціального забезпечення ветеранів війни продовжується.


Переглядів: 520 | Додав: РМК | Дата: 04.11.2013 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 14 15 16 17 18 ... 21 22 »