Головна » Архів матеріалів

             30 квітня 2015 року на базі районного методичного кабінету відбулась колегія відділу освіти, молоді та спорту Чорнухинської РДА. На розгляд колегії було винесено питання "Про організацію роботи щодо виконання інструкції з ведення ділової документації у загальноосвітніх навчальних закладах І-ІІІ ступенів" та "Про розвиток освітньої галузі Чорнухинського р-ну в частині розвитку позашкільної освіти".

Виступаючі: Зрібняк О.А., Мисюра А.О., Тютюнник О.П., Маслак С.М., Шокало Т.М.

 

                                                 

                                           

                                                                

Переглядів: 577 | Додав: РМК | Дата: 08.05.2015 | Коментарі (0)

     27 лютого 2015 року в залі засідань Чорнухинської райдержадміністрації відбулося засідання колегії відділу освіти, молоді та спорту Чорнухинської райдержадміністрації. На розгляд колегії було винесено питання про підсумки розвитку дошкільної, загальної середньої позашкільної освіти району у 2014р. та пріоритетні завдання на 2015 рік, та "Про стан управлінської діяльності  Мелехівського НВК та Харсіцької ЗОШ І-ІІ ступенів по забезпеченню державних вимог щодо рівня знань, умінь і навичок учнів з трудового навчання".

Виступаючі:

1. Семегал І.М. - начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації.

2. Зрібняк Я.І. - головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації.

3. Стасовська С.М. - директор Вороньківського НВК.

4. Кір'янова С.О. - директор Харсіцької ЗОШ І-ІІ ступенів.

5. Расько Г.Г. - заступник директора з навчально-виховної роботи Кізлівської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

6. Денисенко Г.В. - завідувачка Кізлівським дитсадком "Сонечко".

7. Ярмоленко Ю.В. - директор районної дитячої спортивної школи.

8. Кравченко Т.М. - санітарний фельдшер Лубенського міжнародного управління.

9. Міщенко І.В. - старший оперуповноважений кримінальної міліції в справах дітей України в Полтавській області.

10. Приймак С.Г. - директор центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.   

                      

                      

                      

                      

Переглядів: 550 | Додав: РМК | Дата: 03.03.2015 | Коментарі (0)

   20 лютого 2015 року відбулась районна профспілкова звітно-виборна  конференція за участі 42 делегатів  первинних профспілкових організацій  та 9 осіб запрошених. В роботі конференції взяли участь: заступник голови районної державної адміністрації М.І.Граменко ,  провідний спеціаліст обкому профспілки Л.М.Нерозя та начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації І.М.Семегал.

Переглядів: 563 | Додав: РМК | Дата: 27.02.2015 | Коментарі (0)

     13 лютого 2015 року на базі Гілецької ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся районний семінар заступників директорів шкіл з виховної та навчальновиховної роботи. Учасники семінару ознайомилися з презентацією цього навчального закладу по темі: "Наша школа - школа майбутнього". Крім того заступник директора школи з навчальновиховної роботи Пренковська В.В. з учасниками семінару провела урок з елементами тренінгу "Як зробити урок результативним".

     Гості даного зібрання обговорили переглянуті навчальновиховні заходи, та прийняли відповідні пропозиції.

                               

                               

                               

                               

                               

                               

                               

Переглядів: 475 | Додав: РМК | Дата: 17.02.2015 | Коментарі (0)

      12 лютого 2015 року на базі Чорнухинської ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Г.С.Сковороди пройшла науково-практична конференція юних дослідників "Освітнє краєзнавство: дослідження біографії вчителів", у якій взяло участь 12 учнів з 12 загальноосвітніх навчальних закладів району. Присутні мали змогу ознайомитися з життям і педагогічною діяльністю вчителів Чорнухинщини минулого і сьогодення.

                     

                     

                     

                     

                     

Переглядів: 450 | Додав: РМК | Дата: 17.02.2015 | Коментарі (0)


  Людині з вадами здоров’я, яка втратила можливість працювати на попередньому робочому місці чи взагалі не працювала, дуже важко адаптуватися до сучасних умов на ринку праці. Служба зайнятості не стоїть осторонь цих проблем. Адже саме до центру зайнятості звертається ця категорія громадян, щоб знайти роботу.
  В рамках реалізації в районі завдання Президента України щодо стимулювання підвищення зайнятості населення, створення нових робочих місць 10 грудня 2013 року в районному центрі зайнятості населення відбувся семінар для безробітних, в тім числі осіб з особливими потребами, за участю заступника голови райдержадміністрації Алли БОРОВИК, головного спеціаліста відділу у справах інвалідів та пенсіонерів управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Наталія ЗІНЧИК. Вони розповіли присутнім про соціальний захист інвалідів, призначення одноразової грошової допомоги за зверненнями громадян, про право на отримання інвалідами санаторно-курортних путівок, транспортних засобів, про надання субсидій.
  Провідний спеціаліст відділу надання соціальних послуг районного центру зайнятості Юлія ТОМЧЕНКО ознайомила учасників семінару із організацією та наданням допомоги у працевлаштуванні особам з обмеженими фізичними можливостями; одержанням інформації щодо особливостей законодавства з професійної та трудової реабілітації інвалідів; здійсненням профвідбору з урахуванням медичних показань, індивідуальної програми реабілітації, особистих побажань, нахилів та здібностей; з оволодінням технікою пошуку роботи і презентацій своїх професійних можливостей роботодавцям; можливостями здобуття нової професії за сприяння служби зайнятості.
  Станом на 01.01.2013 року на обліку в центрі зайнятості перебувало 8 осіб з обмеженими фізичними можливостями. Протягом 2013 року до центру зайнятості з метою пошуку роботи звернулась 21 особа. Станом на 01.12.2013 року на обліку перебуває 12 осіб даної категорії, що на 6 осіб більше проти відповідного періоду минулого року.
  Прикладом успішної співпраці Чорнухинського РЦЗ з роботодавцями регіону є працевлаштування за 11 місяців поточного року 12 осіб з інвалідністю. Брали участь в оплачуваних громадських роботах та інших роботах тичасового характеру 12 осіб. Протягом року проводилися семінари для осіб з обмеженими фізичними можливостями, де їх було ознайомлено з видами та можливостями підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації та перспективними напрямками підприємництва в регіоні. За 11 місяців 2013 року пройшли профнавчання 8 осіб.
Спеціалісти та роботодавці докладають максимум зусиль, щоб допомогти у працевлаштуванні клієнтам з інвалідністю та незалишити їх на одинці зі своїми проблемами і приходять на допомогу тим, хто бажає працювати.

Переглядів: 520 | Додав: РМК | Дата: 12.12.2013 | Коментарі (0)

     05.12 2013 року проведено засідання  районного штабу  профілактики правопорушень, де були розглянуті питання: "Про стан правопорушень серед учнівської молоді та профілактичня роботи з ними", "Про стан  правовиховного виховання школярів", "Про наслідки рейд перевірок у вечірній час".

   У засіданні брали участь  Козленко А.-  спеціаліст центру  соціальних служб для сім"ї, дітей та молоді, Марченко Т. - начальник служби у справах дітей, Кривошей І. - головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту, Радівілов М. - представник  РВУМВС України в Полтавській області, Івашина М.М. - начальник відділу освіти, молоді та спорту, Голіченко Н., Касяненко О. - методисти районного методичного кабінету, керівники  та громадські інспектори  загальноосвітніх навчальних закладів.

Переглядів: 502 | Додав: РМК | Дата: 11.12.2013 | Коментарі (0)

Такою була тема наради, що відбулася в рамках реалізації ініціатив Президента України 6 грудня 2013 року в райдержадміністрації за участі голови райдержадміністрації Анатолія БОЙКА, голова райради Олександра КРИВЕНКА, заступника голови райдержадміністрації Алли БОРОВИК, сільських, селищного голів, громадських активістів.  
Консультант голови райради Олена ПЕНЦКО підбила підсумки спільної роботи сільських рад з ресурсним центром розвитку громадЧорнухинського району у 2013 році. Вона звернула увагу присутніх на важливість і доступність грантової підтримки активних місцевих громад у вирішенні внутрішніх проблем розвитку з боку обласного бюджету, Державного фонду сприяння місцевому самоврядуванню в Україні та Державного фонду регіонального розвитку.
13 листопадацього року відбулося засідання ради обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад Полтавської області, заснованого обласною радою з метою підвищення активності територіальних громад та органів місцевого самоврядування у розв’язанні актуальних проблем розвитку територій, та публічна презентація поданих на конкурс проектів. З кожним роком активність громад зростає. За кількістю поданих проектів Чорнухинськийрайонзнаходиться на другому місці. На конкурс подано 10 проектів. Особливу увагу було звернуто на соціальну значимість проектів, рівень передбаченого фінансування проектів учасниками конкурсу і партнерськими організаціями.
Важливими передумовами успішної реалізації місцевих ініціатив, залучення альтернативних коштів через конкурси проектів розвитку є постійне підвищення професійного рівня посадових осіб місцевого самоврядування, їх активна громадська позиція, мобілізація та залучення до процесів управління місцевих громад.
На фоні майбутнього реформування системи місцевого самоврядування (проект Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні обговорено в кожній сільській раді) активність громад свідчить, що сільські ради вже сьогодні забезпечують реалізацію громадських ініціатив.
Переглядів: 548 | Додав: РМК | Дата: 10.12.2013 | Коментарі (0)

6 грудня 2013 року в районному Центрі культури і дозвілля смт Чорнухи відбулися районні заходи та святковий концерт з нагоди Дня місцевого самоврядування. Голова райдержадміністрації Анатолій БОЙКО, голова райради Олександр КРИВЕНКО взяли участь в урочистостях та привітали сільських, селищного голів, секретарів сільських, селищної рад, депутатів районної ради, ветеранів місцевого самоврядування зі святом, подякували за сумлінну працю та вручили грамоти кращим працівникам.
Голова райдержадміністрації Анатолій БОЙКО відмітив, що розвиток України як демократичної держави неможливий без дієздатного місцевого самоврядування. З кожним днем місцеве самоврядування, громада відіграє все більшу роль у житті держави, у розв’язанні важливих соціально-політичних, соціально-економічних завдань. Протягом останніх років неодноразово робилися спроби реформувати місцеве самоврядування. Цього року значна увага приділялася реалізації у регіонах завдання Президента України щодо обговорення на місцевому рівні проекту Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні. Обговорення проекту Концепції відбулося як на рівні району (громадське обговорення 18 квітня), так і місцевих громад, де воно проходило у формі засідань «круглого столу», загальних зборів громадян села, зборів активу сіл, сходках. В рамках обговорення відбулося понад 13 заходів, у яких взяли участь майже 500 громадян. В процесі обговорення в цілому до проекту Концепціїбуло висловлено ряд зауважень та пропозицій. Місцеве самоврядування повинне бути надійним партнером держави. У демократичних державах місцеве самоврядування – це найефективніший орган управління територіальними громадами. Сильна громада – сильна держава.

Переглядів: 479 | Додав: РМК | Дата: 10.12.2013 | Коментарі (0)

В рамках виконання завдань Президента України щодо розвитку спортивної інфраструктури 29.11.2013 року в заступника голови районної державної адміністрації Алли БОРОВИК відбулася нарада «Про стан внесення спортивних споруд району до єдиного державного реєстру», участь в якій взяли начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Микола ІВАШИНА, головний спеціаліст та методисти відділу.

Головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Ігор КРИВОШЕЙ, виступаючи перед присутніми, сказав, що робота по внесенню спортивних споруд району до єдиного державного реєстру розпочалася у 2012 році. На сьогоднішній день до реєстру включено понад 20 спортивних об’єктів комунальної форми власності району, в основному, це – спортивні зали та майданчики загальноосвітніх навчальних закладів. Внесенню споруд до реєстру передує значна робота по приведенню їх до належного стану (здійснення ремонту, облаштування та поповнення спортивним інвентарем). На дані цілі лише цього року було виділено 25 тис. грн. з місцевого бюджету, в тім числі 14 тис. грн. на ремонт огорожі спортивного майданчика зі штучним покриттям, який перебуває на балансі дитячо-юнацької спортивної школи. До кінця 2013 року будуть надані необхідні документи до управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації на всі спортивні споруди району.

Переглядів: 470 | Додав: РМК | Дата: 02.12.2013 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 13 14 15 16 17 ... 21 22 »