Головна » Архів матеріалів

              

                                                 

          27 листопада 2015 року на базі Мелехівського НВК (директор Тютюнник О.П.) відбувся семінар керівників ЗНЗ району по проблемі «Особливості керівництва навчальними закладами на сучасному етапі».

         Відкрила семінар та ознайомила з планом роботи начальник відділу освіти, молоді та спорту Семегал І.М.

         Керівники закладів освіти відвідали висококваліфіковані уроки інформатики і образотворчого мистецтва в 2 класі (вчитель Гребеник Т.П., Кривошей Л.О.), та української мови в 6 класі ( вчитель Овсієнко С.І.), а також виховний захід «Тато, мама, я – спортивна сім’я (вчитель Дараган Т.Б.).

         Після обговорення уроків та заходу керівники дискутували над питанням особливостей керівництва навчально-виховним процесом. В дискусії взяли участь директори Вороньківського НВК, Кізлівської ЗОШ І-ІІІ ст., Чорнухинської ЗОШ І-ІІІ ст., Харсіцької ЗОШ І-ІІ ст. Стасовська С.М., Івашина М.М., Саражин Л.А., Кір’янова С.О..

Завдання для опрацювання самостійно та підсумки семінару підвела начальник відділу освіти, молоді та сорту Семегал І.М.. 

Переглядів: 538 | Додав: РМК | Дата: 01.12.2015 | Коментарі (0)

     27 листопада 2015 року на базі дошкільного підрозділу Вороньківського НВК був проведений семінар для вихователів дошкільних навчальних закладів по темі: «Впровадження комп’ютерних технологій у освітній процес».  Вихователь Лаврик Аліна Іванівна провела майстер-клас «Технологія створення інтерактивних дидактичних ігор у програмі Power Point засобами перемикачів».  

Переглядів: 498 | Додав: РМК | Дата: 01.12.2015 | Коментарі (0)

 

            На виконання наказу завідувача Чорнухинським дошкільним навчальним закладом «Берізка» від 04.10.2015р. №61 «Про проведення «Тижня безпеки дитини»  з  «19»  по «26» жовтня 2015р. у ДНЗ «Берізка» проведено «Тиждень безпеки дитини».

            Метою проведення «Тижня безпеки дитини» є  поліпшення якості навчально-виховної роботи з дітьми з питань особистої безпеки та захисту життя; пропаганда здорового та безпечного способу життя серед дітей та батьків; вироблення у дітей дошкільного віку умінь та навичок щодо захисту свого життя і здоров'я під час НС.

            Для проведення «Тижня безпеки дитини» було створено творчу групу, яка підготувала План підготовки до проведення« Тижня безпеки дитини» і План проведення «Тижня безпеки дитини».

            Під час підготовки до «Тижня безпеки дитини» проведено ряд заходів:

 перевірено наявність усіх документів системи цивільного захисту в ДНЗ;

            перевірено наявність журналів проведення інструктажів з охорони праці та безпеки життєдіяльності;

            підготовлено матеріали та оформлено стенди «Бережемо життя і здоров’я дітей» за розділами «Дитина і природа», «Дитина і вулиця», «Дитина серед людей», «Здоров’я дитини» тощо;

            перевірено стан електричного, опалювального обладнання, приміщень та території, стан пожежних щитів та пожежного обладнання, зроблено перезарядку вогнегасників;

            перевірено наявність інструкцій, пам’яток з питань безпеки життєдіяльності і правил надання першої допомоги постраждалим від нещасних випадків;

            оформлено куточки «Безпека дитини» в кожній віковій групі;

            підготовлено і оформлено виставки дитячих малюнків на тему «Безпека життя і здоров’я дитини»;

            перевірено стан та забезпеченість медичного обладнання, поповнено аптечку швидкої допомоги в медичному кабінеті та в усіх вікових групах;

            виготовлено ватно-марлеві пов’язки як засіб індивідуального захисту;

підготовлено конспекти заходів з фізичної культури, які мають  бути проведені під час «Тижня безпеки дитини», перевірено стан спортивного обладнання;

            підготовлено план і конспект свят і розваг за тематикою безпеки дитини;

проведено з батьками лекцію про дії  під час екстремальних та надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

Однак, під час перевірки виявлено певні недоліки, а саме:

 план евакуації дітей на випадок надзвичайної ситуації слід оновити ;

замінити на штепсельних розетках запобіжні заглушки, що вийшли з ладу, і написи про величину напруги;

провести доопрацювання  системи своєчасного інформування про надзвичайні ситуації.

Під час «Тижня безпеки дитини» проведено:

конкурс дитячих малюнків «Небезпеки, які нас оточують», переможцем конкурсу стали середня група «Сонечко» та старша група «Казковий дім» ;

інтелектуально-розважальна гра для педагогів-вихователів на правила поведінки під час стихійних лих «Брейн-ринг», переможець - вихователька середньої групи Ільїна Є.О.  ;

сюжетно-розважальна гра «Кожна маленька дитина повинна це знати з пелюшок» для дітей старшого віку та батьків;

дидактична гра “Свої – чужі” для дітей середнього віку;

спортивна розвага “Ми малята – здоров’ята” для дітей молодшого віку.

25.10.2015 р. об 11 годині проведено практичний тренінг з евакуації вихованців і працівників ДНЗ на випадок надзвичайної ситуації. За результатами проведеної навчальної евакуації зроблено висновок про необхідність додаткового відпрацювання своєчасного інформування про надзвичайну ситуацію та порядок  і послідовність дій під час евакуації.

На завершення «Тижня безпеки дитини» працівниками і вихованцями ДНЗ підготовлено святковий концерт за тематикою безпеки дитини.

 

 

Завідувачка ДНЗ                                                      О.О.Бабченко

 

Переглядів: 492 | Додав: РМК | Дата: 30.11.2015 | Коментарі (0)

     24 та 25 вересня 2015 року на Замковій горі біля с. Городище відбувся семінар-практикум зі спортивного туризму працівників освіти району. В ньому взяли участь команди з 8 ЗНЗ та ДЮСШ. Призерами та переможцями стали:

 ІІІ місце - команда Мелехівського НВК;

 ІІ місце - команда Чорнухинської ЗОШ І-ІІІ ст.;

 І місце - команда ДЮСШ.

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 479 | Додав: РМК | Дата: 29.09.2015 | Коментарі (0)

        19 вересня 2015 року команда освітян Чорнухинського району взяла участь у зональному етапі 9-ї обласної спартакіади серед працівників освіти з мініфутболу та волейболу, де посіла ІІ місця.

                                                       

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 480 | Додав: РМК | Дата: 29.09.2015 | Коментарі (0)

      2 вересня 2015 року в смт. Чорнухи відбувся урочистий мітинг та покладання квітів з нагоди 72-ї річниці завершення Другої світової війни.

Виступаючі:

1. Голова районної ради Кривчун Н.О.

2. Заступник голови райдержадміністрації Бибик В.П.

 

Переглядів: 552 | Додав: РМК | Дата: 03.09.2015 | Коментарі (0)

        1 вересня 2015 року у всіх загальноосвітніх навчальних закладах Чорнухинського району відсвяткували День знань.І хоча 1 вересня не є вихідним, традиційно він супроводжується урочистими заходами — шкільними «лінійками», на яких присутні всі учні та викладачі. У цей святковий день першокласники знайомляться зі школою та своїм першим учителем. Старші за них школярі після тривалих літніх канікул переходять у наступний клас.

Традиціями  цього свята,  що  передаються від покоління до покоління школярами, стали купа квітів для педагогів, пишні банти першокласників, гучний звук першого шкільного звоника й, звісно ж, найперший урок у навчальному році — «Урок Миру» Із початком нового навчального року школярів, батьків та педагогічні колективи освітніх установ привітали представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування району.

Голова райдержадміністрації Олег Ковган, голова районної ради Надія Кривчун побували в Чорнухинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів ім. Г.С.Сковороди та сердечно привітали усіх учасників урочистої лінійки з Днем знань, вручили першокласникам подарунки.

У новому навчальному році  за парти сяде 951 учень, 88 з них – вперше. Від народного депутата України Тараса Кутового кожен першокласник отримав канцелярські набори. Також подарунки вручили:  від облдержадміністрації 3 першокласникам із багатодітних сімей, в яких виховується п’ятеро і більше дітей; від райдержадміністрації 25 учням, в тім числі: дітям, які опинилися в складних життєвих обставинах, дітям учасників АТО, дітям-переселенцям. Чимало було подарунків і від спонсорів.

         Перший урок у новому навчальному році мав патріотичне спрямування, сприяв вихованню  в учнів любові до рідного краю, до своєї Батьківщини, поваги до національних традицій і символів українського народу.

                                                           

Переглядів: 500 | Додав: РМК | Дата: 02.09.2015 | Коментарі (0)

        28  серпня  2015  року  в залі засідань райдержадміністрації відбулася  районна  серпнева  конференція  педагогічних  працівників  Чорнухинського району.  В  роботі  конференції  взяв  участь  перший  заступник  голови  райдержадміністрації  Граменко М.І..  Відкрила  педагогічну конференцію  начальник відділу  освіти,  молоді  та  спорту  райдержадміністрації  Семегал І.М..  На  початку  зібрання  всі присутні  вшанували  хвилиною  мовчання  пам'ять  загиблих  героїв,  які  пролягли захищаючи  нашу  Вітчизну.

 

 

 

       

Переглядів: 479 | Додав: РМК | Дата: 02.09.2015 | Коментарі (0)

23 серпня 2015  року в  селищі  Чорнухи  відбулися  урочистості та  святковий концерт  з  нагоди  Дня Державного Прапора України та Дня  незалежності  України. Представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, громадськістьі,  військовослужбовці, які брали участь у бойових діях у зоні проведення АТО, на чолі з розгорнутим Державним Прапором України пройшли колоною від приміщення літературно-меморіального музею Г.С.Сковороди до селищного стадіону. Тут відбулися  церемонія підняття Державного Прапора України – символу свободи, єдності та героїзму, основні  заходи  з  нагоди  свят.

Голова райради Надія Кривчун, голова райдержадміністрації Олег Ковган щиро привітали численну громаду  з Днем Державного Прапора України, 24-ю річницею незалежності України, які дорогі серцю кожного українця, святом обжинків. Вони зазначили, що Україна переживає складні часи, наші  герої відстоюють незалежність та цілісність держави на сході країни. Але Україна, як і наш край, оновлюється, прагне до миру і добросусідства. Побажали всім миру, щастя і процвітання.

 Потім керівники району вручили Почесні  грамоти  райдержадміністрації  та  районної  ради  кращим  працівникам, паспорти – молоді,  під вигуки «герої»  спільно  з  представниками  райвійськкомату  – нагрудний знак «Учасник АТО» військовослужбовцям, пам’ятні медалі «25 років виведення військ з Афганістану» – учасникам бойових дій на території Республіки Афганістан.

Хвилиною мовчання присутні вшанували борців, що полягли за свободу та незалежність України.

В урочистій тиші прозвучали імена жителів району, які сьогодні захищають мир і спокій українського народу на Сході нашої держави.

Привітали із святами та вручили Почесні грамоти кращим трудівникам села директор СТОВ «Перемога» Павло Трейтяк, регіональний директор СТОВ «Баришівська зернова кампанія», депутат обласної ради Василь Стасовський.

До речі, сільські, селищна рада принесли на свято свій коровай, з яких утворили коровай єдності: на одному з них – герб України, літери на  інших склалися у добре знайомий напис «Слава Україні».

Доки тривав святковий  концерт, бажаючі могли помилуватися чудовими рушниками, які до свята незалежності України вишили умільці районної, селищної, сільських рад та взяти участь у майстер-класі по виготовленню глиняних виробів.

Переглядів: 470 | Додав: РМК | Дата: 26.08.2015 | Коментарі (0)

     17.08.2015 року о 10.00 в залі засідань райдержадміністрації відбувся семінар-  практикум "Про безпечність харчування в навчальних закладах Чорнухинського  району". Присутні на семінарі керівники загальноосвітніх, дошкільних навчальних      закладів, кухарі та відповідальні за харчування. Запрошений начальник Лубенського  міжрайонного управління Головного управління Держсанепідслужби у Полтавській  області Назаренко Г.М.                                 

                            

          

                                     

                                      

         

Переглядів: 539 | Додав: РМК | Дата: 18.08.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 11 12 13 14 15 ... 21 22 »