Головна » 2017 » Вересень » 05

      29 серпня відбулася конференція педагогічних працівників Чорнухинського району, на якій були присутні 138 делегатів. Відкрила  конференцію Семегал І.М. , начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації. Запрошені: Ковган О.В.; голова Чорнухинської РДА, Бибик В.П., заступник голови Чорнухинської РДА; Кривчун Н.О., голова Чорнухинської районної ради; Турчин М.П., заступник голови Чорнухинської районної ради.

На порядку денному стояло питання підбиття підсумків 2016-2017 навчального року та окреслення основних завдань на 2017-2018 навчальний рік.

Розпочали роботу із нагородження кращих освітян району грамотами відділу освіти, молоді та спорту Чорнухинської РДА «За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, значні творчі здобутки в організації навчально-виховного процесу». П’ять педагогів нагороджені грошовими преміями від ТОВ «Чорнухинський край», директор Бойко А.В., та   агропідприємства «Кернел-груп», за результатами  роботи з обдарованими дітьми.

Семегал І.М. підбила підсумки 2016-2017 навчального року та повідомила про те, що минулий навчальний рік характеризувався   напруженою роботою освітян району, що була спрямована на створення умов рівного доступу  до здобуття якісної освіти в навчальних закладах, проведення ЗНО, реорганізацію навчальних закладів району. Доступність до якісної освіти починається з дошкільної ланки, мережа ДНЗ відповідає потребам населення, в районі функціонує 10 закладів( 5 ДНЗ, 5 дошкільних підрозділів в складі НВК). Дошкільну освіту в районі здобувало 318 вихованців.

 Обов’язковою основною складовою безперервної освіти є загальна середня освіта. На кінець 2016-2017 навчального року мережа ЗНЗ налічувала 10 закладів. З них: 6 загальноосвітні навчальні заклади, 4 – навчально-виховні комплекси, у яких навчалося 917 учнів. Індивідуальною формою навчання було охоплено 67 осіб. Зараз створюються умови для впровадження інклюзивної освіти. Атестати про здобуття повної загальної середньої освіти отримали 40 випускників, нагороджено золотою медаллю «За високі досягнення у навчанні» - 2 учні, срібною «За досягнення у навчанні» - 2 учні, що становить 10 % від загальної кількості випускників. Минулого навчального року всі діти шкільного року були охоплені здобуттям повної загальної середньої освіти.

За останні 5 років спостерігається тенденція до зменшення набору до 1 класу. Набір учнів у перший клас у 2017 році становить 94 учні.

Також було підбито  підсумки літньої оздоровчої компанії, під час проведення оздоровчих заходів особливу увагу приділяли оздоровленню дітей, які потребують особливої соціальної допомоги та підтримки.

Ірина Миколаївна наголосила, що проблем перед освітньою галуззю стоїть багато, проте спільними зусиллями освіта району буде набувати нових барв.

Також виступили Мисюра А,О,, директор Мокиївського НВК; Кір’янова С.О., директор Харсіцької ЗОШ; Денисенко Г.В., завідуюча Кізлівського ДНЗ «Сонечко» та Ярмоленко Ю.М., директор ДЮСШ, які прозвітували про роботу своїх закладів за 2016-2017 навчальний рік та поділилися перспективними планами роботи на 2017-2018 навчальний рік.

Підбиваючи підсумки роботи присутні ухвалили затвердити рекомендації районної серпневої конференції педагогічних працівників «Освіта Чорнухинщини: підсумки 2016-2017 навчального року та основні завдання на 2017-2018  навчальний рік»

 

 

Переглядів: 460 | Додав: РМК | Дата: 05.09.2017 | Коментарі (0)