Головна » 2013 » Листопад » 20

  20 листопада в Україні традиційно відзначається День спільних дій в інтересах дітей ( у світі в цейдень відзначається Всесвітній день дитини) .
  Україна взяла на себе ряд зобов’язань з покращення добробуту дітей, підписавши Конвенцію ООН про права дитини, яка набула чинності 27 вересня 1991 року. Конвенція базується на чотирьох основних принципах: першочерговість інтересів дитини; забезпечення повноцінного життя та розвитку; залучення до громадського життя; відсутність дискримінації.
   На виконання соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України» в рамках відзначення Дня спільних дій в інтересах дітей 19 листопада 2013 року в приміщенні будинку дитячої та юнацької творчості службою у справах дітей райдержадміністрації спільно з будинком дитячої та юнацької творчості, центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, дитячо-юнацької спортивної школи проведено тематичний виховний захід «Права дитини у суспільстві». В заході взяло участь 12 учасників, вихованців будинку дитячої та юнацької творчості, станції юних натуралістів та дитячо-юнацької спортивної школи. Начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Тетяна МАРЧЕНКО привітала учасників зі святом та вручила подарунки.

Переглядів: 525 | Додав: РМК | Дата: 20.11.2013 | Коментарі (0)


Чорнухинська районна станція юних натуралістів є одним із закладів позашкільної освіти. Тут працює 9 гуртків, в яких навчається 129 дітей. 18 листопада 2013 року вихованці гуртків «Тістопластика» та «Природа і фантазія», а це 30 учнів початкових класів, знову демонстрували свої нові вироби на виставці досягнень закладу.
– Влада району працює над виконанням соціальних ініціатив Президента України „Діти – майбутнє України” щодо збереження мережі закладів позашкільної освіти, над створенням усіх необхідних умов для всебічного розвитку дітей, – сказала, відвідуючи виставку, заступник голови райдержадміністрації Алла БОРОВИК. – Показник охоплення дітей гуртковою роботою в нашому районі становить 54 відсотки.
Оглядаючи вироби, представлені на виставці, директор закладу Тетяна МОГИЛЕВСЬКА, відзначила, що керівник гуртків «Тістопластика» та «Природа і фантазія» Лариса СТЕЦЕНКО має значний досвід роботи з дітьми і спрямовує його на виховання творчої особистості, розвиток інтересів та здібностей своїх підопічних.
Доступність матеріалу для гурткових занять, практичне значення виробів, можливість для індивідуалізації, диференціації навчання роблять гуртки привабливими і дозволяють відвідувати їх учням з різним рівнем підготовки та матеріальним становищем сім’ї. Вихованці працюють з природним матеріалом, квітами, тістом. Вони із задоволенням відвідують заняття, вивчають і удосконалюють свої вміння та знання з ботаніки, флористики. Результати своєї наполегливої праці із великим задоволенням демонструють на виставках закладу, під час відзначення на районному рівні Дня Конституції України, Дня незалежності України, сковородинівських свят, Дня селища…
Переглядів: 659 | Додав: РМК | Дата: 20.11.2013 | Коментарі (0)