Головна » 2013 » Листопад » 18
В рамках реалізації завдання Президента України щодо розвитку громадянського суспільства та залучення громадськості до формування та реалізації державної і регіональної політики 15 листопада 2013 року відбулося засідання «круглого столу» на тему: «Про участь громадськості у формуванні та реалізації державної політики», на яке були запрошені головарайонної ради Олександр КРИВЕНКО, перший заступник голови райдержадміністрації Іван ЗІНЧИК, заступник голови районної ради Микола КРИВЧУН, представники громадських організацій – голова та члени Громадської ради при Чорнухинській райдержадміністрації.
Головний спеціаліст відділу організаційної і кадрової роботи апарату райдержадміністрації Валентина ЛОБУНЬКО у своєму виступі поінформувала присутніх про роботу з громадськістю, яка здійснюється в районі відповідно до Стратегії державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні, затвердженої Указом Президента України від 24.03.2012 № 212, Плану заходів щодо реалізації у 2013 році Стратегії державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні, затвердженого Указом Президента України від 25.06.2013 № 342, постанови Кабінету Міністрів України від 03.11.2010 № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики, розпорядження голови облдержадміністрації від 09.09.2013 року № 397 «Про План заходів щодо реалізації у 2013 році в Полтавській області Стратегії державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні».
  На виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 03.11.2010 № 996 «Про забезпечення участі у формуванні та реалізації державної політики» 4 лютого 2013 року в районі утворено Громадську раду при Чорнухинській райдержадміністрації у складі 9 осіб. Голову Громадської ради при райдержадміністрації О.Г.Раська включено до складу колегії райдержадміністрації. Відбулося 3 засідань Громадської ради при райдержадміністрації, де розглянуто 10 питань. Усі засідання Громадської ради при райдержадміністрації відбуваються за участі керівників органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. Діяльність Громадських ради висвітлюється на офіційному веб-сайтірайдержадміністрації в рубриках «Події» та «Громадська рада».
Однією із ефективних форм взаємодії органів влади і громадськості, яка широко використовується, є проведення консультацій з громадськістю структурними підрозділами райдержадміністрації, територіальними підрозділами центральних органів влади.
Районною владою здійснюються заходи щодо фінансової підтримки інститутів громадянського суспільства (ІГС). Так, на статутну діяльність 2 районних ІГС (ради Чорнухинської районної організації ветеранів України, Чорнухинської районної організації інвалідів «Союзу організацій інвалідів України») у 2013 р. заплановані видатки на суму сумі 33,5 тис. грн.
Реалізуються вимоги Закону України «Про доступ до публічної інформації» та Указу Президента України від 05.05.2011 № 547 «Питання забезпечення органами виконавчої влади доступу до публічної інформації». Протягом 10 місяців цього року до райдержадміністрації надійшло 10 запитів на інформацію, всі вони задоволені.
В обговоренні виступив головарайонної ради Олександр КРИВЕНКО, який зупинився на питанні участі громадських організацій в обласному конкурсі проектів розвитку територіальних громад Полтавської області. Чорнухинський район подав на конкурс 10 проектів. Завдяки участі у конкурсі громади мають можливість вирішувати нагальні питання розвитку територій не лише за власні кошти, а й за рахунок підтримки з обласного бюджету, інвесторів. 
Учасники засідання «круглого столу» відзначили, що діалог «громадськість – влада» успішно триває завдяки налагодженню співпраці та порозуміння.
Переглядів: 461 | Додав: РМК | Дата: 18.11.2013 | Коментарі (0)


Президент України Віктор Янукович надає великого значення ролі громадянського суспільства в розвитку країни. 15 листопада 2013 року відбулося чергове засідання Громадської ради при Чорнухинській райдержадміністрації, яка є постійно діючим колегіальним виборним консультативно-дорадчим органом, утвореним для забезпечення участі громадян в управлінні державними справами, здійснення громадського контрою за діяльністю органів виконавчої влади, врахування громадської думки під час формування та реалізації державної політики.
Участь у засіданні взяли голова районної ради Олександр КРИВЕНКО, перший заступник голови райдержадміністрації Іван ЗІНЧИК, заступник голови районної ради Микола КРИВЧУН, члени Громадської ради, всього 13 чоловік. Розглядалися питання «Про стан реалізації Програми соціального розвитку сільських населених пунктів Чорнухинського району на 2013 рік» та «Про внесення змін до персонального складу Громадської ради при райдержадміністрації».
З першого питання виступив начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Олександр ОЖУГ. Зокрема він зазначив, що Програма соціального розвитку сільських населених пунктів Чорнухинського району на 2013 рік передбачає подальший розвиток головних її напрямків, які були започатковані в 2011-2012 роках (реконструкція дошкільних навчальних закладів, шкіл, медичних та спортивних закладів, об'єктів культури, торгівлі, автобусного сполучення, дорожнього сполучення, розвиток підприємницької діяльності, благоустрій, водопостачання). Станом на 01.11.2013 року освоєно 9,5 млн. грн., що становить 244 відсотки до запланованого. У розрахунку на одного сільського мешканця використано в середньому 794 грн.
  Нинішнійстан села, його соціально-економічна інфраструктура, культурно-побутові умови населення, рівень оплати праці вимагають здійснення невідкладних і разом з тим радикальних організаційних, фінансово-економічних заходів, спрямованих на позитивні зміни у розвитку соціальної мережі села.
Другим розглянуто організаційне питання. Голова Громадської ради при райдержадміністрації Олександр РАСЬКО повідомив про виведення зі складу Громадської ради в зв’язку із кадровими змінами (переобранням) 2 представників інститутів громадянського суспільства. Натомість до складу Громадської ради при райдержадміністрації введеноПавла ЗАВГОРОДНЬОГО, голову районної організації профспілки працівників освіти і науки України, та Наталію КЕДУ, голову первинної профспілкової організації управління праці та соціального захисту населення Чорнухинської райдержадміністрації.
Переглядів: 488 | Додав: РМК | Дата: 18.11.2013 | Коментарі (0)