Головна » 2013 » Вересень » 27
  Одним із ключових завдань у розрізі турботи про підростаюче покоління на сучасному етапі та в подальшому є створення у дошкільних навчальних закладах сучасної матеріально-технічної та навчальної бази. Саме цього вимагає Президент України від влади на місцях.
 З лютого 2013 року на прохання батьків та за підтримки районної державної адміністраціїтут відкрито другу группу. Тепер у стінах НВК може навчатися 32 дошкільники.
 У закладі дотримуються вимог до матеріально-технічної бази, визначених будівельними та санітарно-гігієнічними нормами і правилами, а також Типовим переліком обов'язкового обладнання дошкільного навчального закладу, навчально-наочних посібників, іграшок, навчально-методичної, художньої та іншої літератури. Тому наявна матеріально-технічна база не тільки утримується в доброму стані, а й постійно оновлюється. Тільки за період з 01.09.2012року по 01.09.2013 року придбано: нові стільці для обох груп; столи для дітей та вихователя; дитячу стінку для ігрової кімнати; коврове покриття; леноліум для ігрової кімнати та туалету.
 У 2012 році замінено 10 дерев'яних віконних рам на енергозберігаючі. Роботи , а також придбання меблів, здійснено за фінансування Вороньківської сільської ради. Всього на суму 45 893 грн.
Також спонсорами (ТОВ «Баришівська зернова компанія», депутати обласної ради Галушко Б.П., Стасовський В.І.) придбано 2 шведські стінки, ігровий матеріал, спортивний інвентар, пральну машину.
 Директор Вороньківського НВК Світлана СТАСОВСЬКА відзначила спільну чітку роботу з батьківським комітетом, яка дала можливість улітку цього року виконати ремонт спальної кімнати та пральні, косметичний ремонт групової кімнати, коридорів, придбати нові комплекти постільної білизни для дітей.
Встановлено нові лавки на подвір'ї, виконано частковий ремонт паркану. Проведено дрібний ремонт іграшок та ігрових посібників. Обладнано медичний кабінет, проте він потребує дооснащення необхідними меблями, приладами та лікарськими препаратами для надання першої невідкладної допомоги.
Вихователі дбають про поновлення бібліотечки художньої та науково-методичної літератури, демонстраційних матеріалів. Постійно проводиться виписка фахових періодичних видань, видань для дітей. Придбано навчальні таблиці з розвитку мовлення.
 Поряд із значним оновленням матеріальної бази дошкільного підрозділу залишається нерозв'язаним питання придбання вуличних павільйонів, комп'ютера.
Переглядів: 672 | Додав: РМК | Дата: 27.09.2013 | Коментарі (0)

    Важливим завданням, яке ставить перед владою Президент України В.Ф.Янукович, є забезпечення доступу кожної дитини до дошкільної освіти. Про це йшла мова на щотижневій нараді у голови райдержадміністрації 23 вересня цього року, де розглядалося питання про хід виконання Районної програми розвитку освітньої галузі Чорнухинського району на 2011-2015 роки в частині розвитку дошкільної освіти району.
Як зазначив у своїй доповіді начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Микола ІВАШИНА на сьогодні надання послуг дошкільної освіти у районі забезпечують 7 дошкільних навчальних закладів та дошкільні підрозділи 2 навчально-виховних комплексів, в яких виховується 309 дітей, що становить 60% дітей району від 2 місяців до 6 років (селище – 93%, село – 46%). Охоплення дітей від 3 і старше дошкільною освітою становить 90%. Мережа закладів системи дошкільної освіти в цілому відповідає потребам населення району.
  Спільними зусиллями органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та громад здійснюється робота щодо максимального охоплення дітей дошкільного віку суспільним дошкільним вихованням, зокрема, і шляхом підвезення. Так, до 7 дошкільних закладів підвозяться 53 дошкільнят. 
  Оскільки інтелектуальне і психологічне навантаження на сьогоднішніх першокласників зросло, особливо актуальною є проблема підготовки до школи дітей п’ятирічного віку. 116 майбутніх першокласників, що складає 100%, успішно готується до навчання в школі. В населених пунктах, де відсутні дошкільні установи, відкриті консультативні пункти при загальноосвітніх закладах, які відвідують 11 дітей.
  В усіх дошкільних закладах району здійснено заходи щодо створення умов для доступної якісної дошкільної освіти, покращення матеріально-технічної бази: проведено капітальні та косметичні ремонти, оновлено інвентар. В 2013 році на зміцнення матеріально-технічної бази ДНЗ використано 25,890 тис. грн.
  Продовжуєтьсяробота щодо удосконалення змісту дошкільної освіти. Протягом 2013 року в дошкільних закладах організовано семінари-практикуми: інтерактивний семінар «Формування життєвої компетентності дошкільнят» та «Організація спільної роботи дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів», педагогічні читання для вихователів дошкільних закладів, музичних керівників з питань застосування сучасних методик виховання. 
 Районним методичним кабінетом та вихователями дошкільних закладів розроблено науково-методичні матеріали з питань дошкільної освіти, придбано навчальні посібники для завідуючих ДНЗ.Виданий навчально-методичний посібник для ДНЗ «Ознайомлення дітей з народними промислами України (кераміка)».
   Триває робота по забезпеченню дошкільних навчальних закладів комп’ютерами та підключення їх до мережі Інтернет. На сьогодні комп’ютери є лише в 3 ДНЗ – Кізлівському, Харсіцькому та Чорнухинському, а підключення до мережі Інтернет в Кізлівському і Чорнухинському садочку. В дошкільних підрозділах Вороньківського і Мелехівського НВК комп’ютери відсутні, але вони можуть користуватися шкільними. З 01.12.2014 року в Україні буде діяти обов’язкова електронна реєстрація дітей в дошкільних навчальних закладах. Тому до цього часу потрібно завершити формування електронної бази даних ДНЗ для автоматичного формування статистичних звітів, яка забезпечить інтеграцію до єдиної електронної бази даних області. Для цього потрібно придбати для ДНЗ ще 4 комп’ютери.
   Проводиться робота по створенню Інтернет-сайтів дошкільних навчальних закладів.
   Середній показник виконання норм харчування в дитячих садочках району становить 82,5 %, (селище 84,5%, село 80,6%). Майже по всіх ДНЗ не повністю виконуються норми харчування по м’ясу, рибі, молочних продуктах. На недовиконання по цих показниках особливу увагу слід звернути керівникам селищної і сільських рад
Переглядів: 620 | Додав: РМК | Дата: 27.09.2013 | Коментарі (0)